Olivije Žiru i Fikajo Tomori (AFP)
Olivije Žiru i Fikajo Tomori (AFP)

Uhvaćen poslednji voz za Ligu šampiona: Žiruov het-trik ogolio svu nemoć Stankovićevog Sampa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.05.23. | 22:38

Prvi put u dresu Rosonera Francuz postigao tri gola na jednoj utakmici, briljirali Leao i Dijaz

Delio je Milan u poslednja dva meseca bodove u Seriji A i šakom i kapom, u gradskom derbiju sa Interom iz polufinala Lige šampiona pokazao da i dalje nije vrhunski tim, da mu mnogo toga nedostaje, ali je u 36. kolu domaćeg prvenstva uspeo da se ukrca na poslednji voz za pozicije koje vode u elitno evropsko takmičenje naredne sezone. Da li će tamo završiti, već neko vreme ne zavisi isključivo od Rosonera, ali trijumf protiv najslabijeg tima itajanske A produkcije jeste bio izuzetno važan. Milan je na San Siru samleo Sampdoriju, a prvi het-trik Olivijea Žirua u dresu Milana, odnosno petarda izabranika Stefana Piolija ogolili su svu nemoć Stankovićevog tima - 5:1.

Tabela kaže da je Milan prišao četvrtoplasiranom Laciju na bod zaostatka, Interu na dva, a Juventusu na pet bodova. Uz činjenicu da sva tri rivala u borbi za Ligu šampiona imaju po utakmicu manje, Milan se nada da bi sutra Napoli mogao da zaustavi Nerazure, Udineze Nebeskoplave, a Empoli Juventus. Priželjkuje i da Staroj Dami sa kojom igra u narednoj, 37. rundi, ponovo budu oduzeti bodovi, o čemu se poslednjih nedelja šuška na Apeninima.

Izabrane vesti

Do večeras, gigant sa San Sira golgeterski je postio preko 300 minuta, ali nije mu bilo teško da se razgoropadi protiv najporoznije odbrane Serije A koja se s razlogom seli u niži rang. Već na poluvremenu, Rosoneri su na kontu imali tri gola. Pucala je odbrana Sampa po šavovima od starta utakmice, gubio tim iz Đenove lopte na sredini terena, nije uspevao da brani visoke lopte i centaršuteve, kasnio je sa startovima, nestajao u pas igri gostiju.

Prva zvezda susreta jeste Olivije Žiru, ali bez obzira na to što je protivnik bila slabašna Sampdorija, Rafael Leao i Braim Dijaz ponovo su pokazali koliko Milan postaje lepršav kada se njih dvojica zaigraju fudbala.

Desetka Milana je već posle devet minuta igre, nakon ukradene lopte na centru i demonstracije sjajne tehnike počastila Leaa za 13. prvenstveni gol, a isti igrač je sredinom poluvremena spakovao gol Žiruu. Jeste Francuz oduvek bio moćan u skok igri, ali prelako mu je dopušteno da zakuca loptu glavom iz peterca. Bio je to gol za novo vođstvo Milana pošto je prethodno Fabio Kvaljarela izjednačio rezultat.

PRVI GOL ŽIRUA POGLEDAJTE OVDE.

Pao je u toj situaciji na testu iz defanzive Teo Ernandez, Zanoli ga je ostavio u prašini, a Kvaljarela je prvencem u ovoj sezoni postao peti igrač sa 40+ godina koji je zatresao mrežu u Seriji A. Ušao je u društvo Zlatana Ibrahimovića, Alesandra Kostakurte, Silvija Piole i Pjetra Vjerhovoda.

Pre isteka pola sata igre, prekršaj nad Leaom doneo je jedanaesterac što je u gol i prednost 3:1 pretvorio Žiru. Sredinom drugog polubvremena Rosoneri su režirali još jedan mali blickrig dovoljan da im rasplamsa samopoudanje pred gostovanje Juventusu.

Lepršava akcija Kalabrije, Žirua, Salemakersa i Tonalija zapečaćena je golom Braima Dijaza, a pet minuta nakon što su se Rosoneri ušetali u gol Sampa, Žiru je dobio rvačku borbu u petercu došavši do 11. prvenstvenog gola čime je izjednačio prvenstveni saldo iz prošle sezone, ali prebacio onaj što podrazumeva sa takmičenja. Prošlu takmičarsku godinu okončao je sa 14 pogodaka, a dva meča pre kraja sezone došao je do brojke od 16.

Bila je Sampdorija idealan rival da se i Šarle De Ketelare upiše i dođe do prvenca u dresu Milana. Dobio je skupo plaćeni Belgijanac šansu od 70. minuta, ali od gola ponovo ni traga, ni glasa.

Bila je ovo tek četvrta ligaška pobeda Milana u minulih 11 utakmica, ali crne rupe iz marta, aprila i maja biće zaboravljene ukoliko Rosoneri kojim slučajem završe među četiri najbolja tima Italije.

GOL LEAA POGLEDAJTE OVDE.

SERIJA A – 36. KOLO

Petak

Sasuolo - Monca 1:2 (1:0)

/Berardi 45+6pen - Ćurija 60, Pesina 90+3/

Subota

Kremoneze - Bolonja 1:5 (0:3)

/Ćofani 90+1 - Arnautović 14, Ferguson 27, Poš 45+1, Orsolini 62, Sansone 80/

Atalanta - Verona 3:1 (1:1)

/Zapakosta 22, Pašalić 52, Hojlundd 64 - Lazović 11/

Milan - Sampdorija 5:1 (3:1)

/Leao 9, Žiru 23, 29, 68, Dijaz 63 - Kvaljarela 20/

Nedelja

12.30: (2,30) Leče (3,25) Specija (3,40)

15.00: (2,00) Torino (3,40) Fjorentina (3,90)

18.00: (2,90) Napoli (3,45) Inter (2,55)

20.45: (3,70) Udineze (3,40) Lacio (2,05)

Ponedeljak

18.30: (1,48) Roma (4,20) Salernitana (7,25)

20.45: (5,30) Empoli (3,60) Juvenrtus (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilanSampdorijaDejan StankovićRafael LeaoOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara