Ukleti Marselj: Malo mu i sat vremena sa igračem više, PSŽ sa dve kontre ugasio Veledrom

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 22:40

Sveci slavili od 40. minuta igrali bez Lukasa Beralda, ali su golovima Vitinje i Ramosa stigli do trijumfa - 2:0

Ovo što se iz godine u godinu dešava Marselju već je izavalo ozbiljne frustracije među navijačima kluba sa Velodroma i aktiviralo priče o svim mogućim teorijama zavere oko slavnog francuskog kluba. A zbog čega je to tako na delu je pokazao večerašnji derbi sa Pari Sen Žermenom u Marselju. Domaćin je od 40. minuta imao igrača više, ali mu to nije bilo dovoljno da bi ostvario veliku pobedu nad ljutim rivalom. Sveci su iz dva ubitačna kontranapada postigli dva gola i dodano se učvrstili na liderskoj poziciji, dok je Olimpik ostao na sedmom mestu - 2:0 (0:0).

Gosti su poveli preko Vitinje u 53. minutu, nakon kontre koju je povukao izuzetno brzi Usman Dembele, dok je konačan rezultat postavio Gonsalo Ramos, posle dodavanja Markosa Asensija u 85. minutu. Obojicu igrača je Luis Enrike uveo na teren u 64. minutu umesto Dembelea i Embapea, pogodivši direktno u metu, iako je velika zvezda PSŽ-a negodovala prilikom izmene.

Izabrane vesti

Parižani su od početka utakmice bili bolji rival. Zapretili su već u petom minutu preko Fabijana Ruiza, mada je Žordan Veretu u 17. minutu topovskim udarcem stavio do znanja gostima da neće lako do celog plena. Usman Dembele je na isteku pola časa igre na delu demonstrirao vanserijsku brzinu, ali i sve podsetio da mu realizacija nije jača strana. Beraldo je potom ispao prilično naivan. Prvu javnu opomenu zaradio je još u 15. minutu zbog oštrog starta, dok je u 40. minutu morao napolje jer je kao poslednji igrač izgurao Pjer Emerika Obamejana sa terena.

Taj trenutak je suštinski poremetio igru Marselja i uticao da se ekipa Žan Luja Gasea otvori znatno više nego što je to bilo planirano uoči meča. Gosti su bili potpuno hladnokrvni i spremni da iskoriste svoje brze igrače iz navale. Sačekali su protivničke greške i pad koncetracije u domaćoj odbrani, a onda sa dva ubitačna kontranapada došli do velikog trijumfa.

Ipak, treba napomenuti i da se možda i ključan trenutak utakmice, pored crvenog kartona, dogodio u 59. minutu, kada je poništen pogodak Žordana Veretua, jer je jedan od igrača Marselja navodno ometao Đanluiđija Donarumu dok je lopta ulazila u gol. Enrike je ubrzo uveo sveže snage na teren i sačekao svoje prlike da reši posao na Velodromu. Poslednuju priliku da se vrati u meč domaćin je imao u 79. minutu, kada je Donaruma sjajnom intervencijom zaustavio udarac Obamejana.

FRANCUSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Lil - Lans 2:1 (1:0)

/Zegrova 9, 60 - Vai 78/

Subota

Mec - Monako 2:5 (0:3)

/Dijalo 78, Sane 84 - Minamino 4, Akliuš 10, Vanderson 16, Balogun 88/

Lion - Rems 1:1 (0:0)

/Nuama 65 - Okumu 55/

Nedelja

Lorijan - Brest 0:1

/Del Kastiljo 86/

Klermon - Tuluz 0:3 (0:1)

/Sijero 7 pen, Dalinga 73, Sijero 79 /

Avr - Monpelje 0:2

/Feri 72, Žulijen 80/

Nica - Nant 1:2 (0:1)

/Mofi 72 - Ablin 19, Mohamed 76 pen/

Strazbur - Ren 2:0 (0:0)

/Senaja 71, Sebas 73/

Olimpik Marselj - PSŽ 0:2 (0:0)

/Vitinja 53, Ramos 85/




tagovi

Gonsalo RamosVitinja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara