Ralf Rangnik (Foto: Reuters)
Ralf Rangnik (Foto: Reuters)

Već se vidi Rangnikov potpis: Fredov poklon za dobrodošlicu, oprezni Junajted bolji od Palasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.12.21. | 16:54

Čini se da je za kratko vreme nemački stručnjak uspeo da sprovede određene zamisli u delo, ali nema sumnje da će mu biti potrebno još vremena da utegne Đavole kako je zamislio

Početak koji obećava. Nije blistao Mančester junajted, ali je izgledao daleko disciplinovanije i organizovanije nego ranije. Manje su igrači kluba sa Old Traforda grešili, igrali su direktnije, brže, bolje se kretali bez lopte... Vršili su i presing u većoj meri nego što je to bio slučaj pod palicom Ole Gunara Solskjera, a opšti utisak je i da se Ralf Rangnik na debiju odlučio za oprezniji pristup. Da se čuva lopta, protivnik tera na greške, da se igrači ispomažu u odbrani. Sve to je dovelo i do veće potrošnje, pa je napad (posebno u drugom poluvremenu) trpeo. Ipak, osmehnula se sreća Đavolima i nemačkom treneru, proradila je Fredova desnica, što je na kraju bilo dovoljno za pobedu - 1:0.


Izabrane vesti


Mogao se i pre meča primetiti Rangnikov potpis. Na klupi je ostao Aron Van Bisaka, u startnih 11 se ponovo našao Diogo Dalot, dok je među rezervama viđeno i jedno novo ime - Entoni Elanga. Mladi švedski internacionalac je dobio i priliku u drugom poluvremenu, a interesantno je da je na teren kročio neposredno pre pobedonosnog pogotka (mada nije učestvovao u akciji koja je prethodila Fredovom pogotku). Ostatak tima bio je prema očekivanjima. Bilo je možda dileme da li će Kristijano Ronaldo početi meč, ali Portugalac se našao u startnih 11.

Krenuo je Junajted strpljivo, polako gradio igru i sticao kontrolu nad utakmicom. Palas se očekivano povukao, a domaćin je delovao organizovanije nego inače, pa je polako pleo mrežu pred golom rivala. Nije bilo žurbe, ali jeste igra Đavola delovala tečnije. Nisu srljali domaći igrači u želji da što pre dođu do pozicije za postizanje pogotka. Imali su nekoliko dobrih situacija, ali nisu uspeli da postignu pogodak. Brojke ukazuju i na značajan boljitak, s ozbirom da je prvo poluvreme pod palicom Ralfa Rangnika statistički najbolje u tekućoj sezoni. Đavoli su imali 108 pasova koji su završili u poslednjoj trećini terena, 48 u 30 metara od protivničkog gola, 26 dodira sa loptom u kaznenom prostoru Palasa i isto toliko dodavanja ka šesnaestercu tima iz Londona. Rezultat agresivnijeg i pametnijeg presinga oslikao se kroz šest oduzetih poseda na protivničkoj polovini. Nedostajao je samo gol, pa da se napravi konstatacija da je Rangnikova era savršeno počela.

Ušao je domaćin dominantno i u drugo poluvreme, od starta tražio rupu u odbrani ekipe Patrika Vijere. Nije uspevao da je pronađe, a vremenom je delovalo da ostaje i bez daha. Odvažio se i Kristal Palas. Zaigrao ambicioznije, pa se sredinom drugog dela vodila prilično ravnopravna borba. Fredov gol došao je kao plod odlične akcije, ali najveće zasluge svakako idu na račun brazilskog reprezentativca, koji je sjajno šutirao iz koraka sa ivice šesnaesterca. U nastavku su se Đavoli povukli, prepustili loptu gostima i strpljivo i pametno čuvali rezultat. Imali su i sreće, ali su na kraju upisali važnu pobedu. Prvi put od aprila su uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom na Old Trafordu.

Rangnik je tako postao prvi nemački trener koji je slavio na debiju u Premijer ligi. To nije za rukom pošlo ni Jirgenu Klopu, ali ni Feliksu Magatu, Janu Sjevertu, Danijelu Farkeu i Tomasu Tuhelu.

Prvi put su izabranici nemačkog trenera ozbiljnije pripretili u 26. minutu, kada je Bruno Fernandeš uhvatio volej na ivici kaznenog prostora i naterao Guaitu da se baci celom dužinom kako bi sačuvao mrežu. Sjajni Dalot, koji se ozbiljno nameće novom treneru, mogao je da probije led u prvom minutu nadoknade. Tukao je iz dobre pozicije, ali prebacio loptu preko gola Palasa.

Po povratku sa pauze je domaćin igračima bilo potrebno 24 minuta da dođu do velike šanse. Aleks Teljes je jako lukavo izveo slobodnjak iz veoma nezgodnog ugla i pogodio prečku. Naciljao je dalju stativu, jako precizno poslao loptu, ali mu je malo sreće nedostajalo da na sjajan način matira Guaitu.

Samo šest minuta kasnije Palas je propustio najbolju priliku na meču. To je uradio Žordan Aju. Bio je to promašaj iz rubrike verovali ili ne. Bio je sam pred golom Đavola, doduše je šutirao iz nezgodnog ugla, gađao je dalju stativu i promašio čitav gol. Kazna je stigla dva minuta kasnije, sjajan šut Freda sa ivice kaznenog prostora i gol za veoma važnu pobedu.


PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 3:2 (1:1)

/Lansini 40, Bouen 56, Masuaku 87 – Silva 28, Maunt 44/

Njukasl - Barnli (1:0)

/Vilson 40/

Sautempton - Brajton 1:1 (1:0)

/Broja 29 - Mopej 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:0)

Votford - Mančester Siti 1:3 (0:2)

/Kučo 74 - Sterling 4, Silva 31, 63/

Nedelja

Lids - Brentford 2:2 (1:0)

/Roberts 27, Bamford 90+5 - Baptist 54, Kanjos 61/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Fred 77/

Totenhem - Norič 3:0 (1:0)

/Moura 10, Sančez 67, Son 77/

17.30: (2,50) Aston Vila (3,35) Lester (3,05)

Ponedeljak

21.00: (3,60) Everton (3,35) Arsenal (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ralf RangnikMančester JunajtedKristal PalasPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara