Domeniko Berardi (Reuters)
Domeniko Berardi (Reuters)

Veliki je majstor Mimo Berardi, posle trilera sa sedam golova svanulo i Sasuolu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 17:13

Lud meč u Toskani, uzbudljivo i u Frozinenuc uz evrogol Malinovskog

Nije baš da je bolela glava od atraktivnosti rivala u standardnom nedeljnom terminu Serije A ali se ispostavilo da je bilo baš svašta da se vidi.

U ludom meču u Toskani, konačno je proradio Sasuolo i savladao domaćina Empoli 4:3, dok je nešto južnije Frozinone nastavio sa sjajnim partijama i pobedio Đenovu golom u 94. minutu – 2:1.

Izabrane vesti

Sasuolo je stvarno čudan tim. Otkako su vezali pobede protiv Juventusa i Intera pre dva measeca, nikoga više nisu savladali a igrali su sa sebi ravnima poput Monce, Bolonje, Torina, Salernitane... Male utakmice su očigledno problem za talentovanu ali i neiskusnu ekipu Neroverda.

Ali zato je tu iskusni majstor Domeniko Berardi da povuče ceo tim. Kada on ima dan, onda je i Sasuolo poptuno drugačija ekipa. Živa ikona Sasuola je majstorijom u 92. minutu doneo Nerverdima pobedu posle pravog rezultatskog rolerkostera sa sedam golova.

Povampirio se Empoli otkako se na klupu vratio Aurelio Andreacoli, pobedio u Firenci i Napulju i dobrim delom neutralisao užasan start sezone. Opet su počeli dobro i poveli golom Kaputa iz penala posle samo tri minuta igre nakon što je njihov bivši talenat Matija Viti skrivio najstrožu kaznu. Ali dva nebeska skoka Pinamontija i Mateusa Enrikea su već do 20. minuta preokrenuli rezultat u korist gostiju.

Poznati je Empoli po svojoj školi i momcima iz sopstvene produkcije kojima daje šansu. Jedan od njih 20-godišnji Jakopo Facini koji je u 25. udarcem sa distance upisao prvenac u Seriji A i poravnao rezultat. Napadao je Empoli svim silama u nastavku, Sasuolo se branio i sreća je pogledala goste kada je Mateo Kanćeleri srušio Toljana i skrivio penal. Berardi je bio siguran sa bele tačke i preuzeo utakmicu u svoje ruke.

Uskoro je Sasuolov as strašnim udarcem pogodio stativu, da bi na drugoj strani Kovalenkov šut u svoju mrežu skrenuo Matijas Vinja. Ipak, Berardi nije rekao poslednju reč...

Fantastičnim volejom u 92. minutu nakon odbijene lopte je poslao projektil u mrežu domaćih i doneo Neroverdima pobedu nakon dva meseca čekanja.

Nadoknada je bila kobna i za Đenovu u Frozinoneu. Ali i njen golman Đozep Martinez. On je bio isključivi krivac za vođstvo domaćih posle pola sata kada je šut Soulea sa distance amortizovao u sopstvenu mrežu umesto pored gola.

Na sreću Đenove, ima i ona bombardera u timu. I to kakvog! Levica Ruslana Malinovskog je jedna od najjačih u ligi. Ukrajinac je to dokazao bombom sa 30 metara u finišu poluvremena za izjednačenje.

Mogao je Malinovski i do drugog gola ali je pogodio stativu u drugom poluvremenu. Kazna je stigla u nadoknadi vremena. Opet je Soule bio u akciji, a Brešanini je pronašao Monterisija koji je unutrašnjom stranom stopala neodbranjivo šutirao za pobedu.

SERIJA A – 13. KOLO

Petak

Salernitana - Lacio 2:1 (0:1)

/Kastanos 55, Kandreva 66 - Imobile 43pen/

Atalanta - Napoli 1:2 (1:1)

/Lukman 53 - Kvarachelija 44, Elmas 79/

Milan - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Ernandez 45+2/

Nedelja

Kaljari - Monca 1:1 (1:0)

/Dosena 10 - Marić 61/

Empoli - Sasuolo 3:4 (2:2)

/Kaputo 3 penal, Facini 35, Kovalenko 86 - Pinamonti 9, Enrike 20, Berardi 66, 90+2/

Frozinone - Đenova 2:1 (1:1)

/Soule 34, Monterisi 90+4 - Malinovski 38/

18.00: (1,65) Roma (3,80) Udineze (6,25)

20.45: (3,25) Juventus (3,35) Inter (2,40)

Ponedeljak

18.30: (2,70) Verona (3,00) Leče (2,90)

20.45: (2,30) Bolonja (3,15) Torino (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Domeniko BerardiRuslan Malinovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara