Kejleb Zadi Seri (©Starsport)
Kejleb Zadi Seri (©Starsport)

Vesnik boljih dana u Novom Sadu: Što Vojvodina nije dobila od Baraja, jeste od Serija

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.24. | 15:11

Kapitenu Dejanu Zukiću mesto je definitivno u startnoj postavi, a Andrija Radulović je potvrdio da je najkonstantniji igrač novosadskog kluba

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle kiše uvek dođe sunce, pa se posle očajnog starta u prva četiri kola razvedrilo i u Novom Sadu. Oblake je najpre pre par dana razmaknuo talentovani Lazar Jovanović pobedonosnim golom protiv Voždovca (2:1) u dubokoj nadoknadi vremena, a najbolju partiju u ovoj godini Novosađani su krunisali i prvim prolećnim trijumfom na strani. U utorak veče Lale su preslišale IMT (3:1) na krovu Tržnog centra na Voždovcu i tako se ponovo vratile u borbu za mesta koja vode na evropsku scenu. Ekipa Božidara Bandovića skočila je sa osmog na šesto mesto, iskoristivši poraz Mladosti iz Lučana u Topoli, kao i remi Novog Pazara kod kuće sa Zmajevima, a ujedno su se Novosađani primakli i Čukaričkom, koji je podelio plen sa Spartakom kod kuće, pa Vojvodina za Brđanima sada kaska dva boda.

Izabrane vesti

Novosađani su protiv IMT-a u prvom poluvremenu prikazali potpunu dominaciju, nešto slično kao protiv Javora u Ivanjici (ovog puta za nijansu bolje), samo što su sada uspeli i u nastavku da kontrolišu dešavanja na terenu. Da se ne lažemo, nije u drugom periodu sve bilo bajno, opet se osetio pad u igri novosadskog sastava, ali Traktoristi nisu umeli da iskoriste nekoliko minuta dobre inicijative. Zato je Voša to kaznila i duplirala prednost. Istina, nije bilo lako psihološki fudbalerima Stare dame posle prvog poluvremena u kojem su čak tri puta zatresli mrežu domaćih, a na odmor otišli sa samo golom prednosti. Razlog tome je što nisu imali sreće, jer su dva pogotka (prvo Alekse Vukanovića, potom Zadija Serija) poništena zbog minimalne ofsajd pozicije.

Svakako je za kritiku to što su Lale u samom finišu susreta dopustile brojčano oslabljenom rivalu (Filip Rogić dobio crveni karton dvadeset minuta pre kraja) da oživi pogotkom Miloša Lukovića, nakon kardinalne greške Mateusa Indija. Ali kada je reč o napadačkom delu, Vojvodina zaslužuje pohvale. Nekoliko igrača je pružilo dosta dobre partije, o čemu svedoči pomenuti podatak da su tri puta pogađali u prvom (jedan gol bio regularan), a onda još tri puta u drugom periodu, uz još jedan poništen gol Mihaila Ivanovića, koji se našao u zaista dubokom ofsajdu.

I pored toga dva puta se tresla mreža Gorana Vukliša, a u oba navrata je pogađao Kejleb Zadi Seri. Momak iz Obale Slonovače je pružio najbolju partiju od dolaska u Novi Sad i pokazuje da ume da napravi razliku. To je ono što mora da krasi stranca, da u kontinuitetu igra dobro, što Novosađani recimo nisu dobili lane sa Ivom Barajem, koji je znao ponekad da zablista, ali i često da potpuno podbaci. Naravno, rano je i dalje govoriti o kvalitetu Serija, ali polako nagoveštava da bi mogao da bude isplativo pojačanje.

A vrlo raspoloženi na "Krovu" bili su i ostali ofanzivci. Andrija Radulović plesao je po terenu, čime je pokazao zašto je najkonstantniji u timu. Najpre je odlično centrirao iz kornera kada je Zarija Lambulić pogodio sopstvenu mrežu, a kasnije sjajno asistirao Seriju za drugi gol. Istog igrača proigrao je i kod onog poništenog pogotka u finišu prvog poluvremena. Nekada možda ne odigra na nivou na kojem se od njega očekuje, ali jasno je da bivši član Crvene zvezde daje neophodnu energiju ovoj ekipi.

Takođe, nakon nešto bleđih izdanja koja ga nisu krasila jesenas, kada je bio najbolji pojedinac Stare dame, razdrmao se i Aleksa Vukanović. Momak iz Gajdobre je pružio dosta dobru partiju: najpre je kumovao autogolu Lambulića, kasnije nije imao sreće da se upiše u strelce (našao se u malom ofsajdu), a onda "odmenio" i Carevića na golu, kada je intervenisao na gol-liniji i tako sprečio sigurno izjednačenje IMT-a početkom drugog poluvremena.

Pohvale za igru idu i na račun kapitena Dejana Zukića, koji je ovom utakmicom pokazao da jednostavno zaslužuje mesto startera (u nekim prethodnim susretima počinjao je kao rezervista). Na kraju ni on nije imao sreće da upiše asistenciju, a sjajno je proigrao Aleksu Vukanovića kod tog poništenog gola. Vrlo dobro je otvarao prostor, slao precizne pasove i bio dirigent Vošine igre u većem delu meča. Zamisao trenera Božidara Bandovića bila je da Zukić igra malo povučenije (Njegoš Petrović i Radomir Milosavljević ostali na klupi), u paru sa zadnjim vezistom Mateusom Indijom, te da Uroš Nikolić dejstvuje iza špica, ali je vezista iz Bačkog Jarka dao ozbiljan doprinos napadačkom arsenalu.

Ima razloga za zadovoljstvo u Novom Sadu posle dve uzastopne pobede i prvog trijumfa na strani još od sredine decembra. Međutim, jasno je da će Vojvodina morati da igra još zrelije, jer je IMT ipak ekipa koja se bori za opstanak.

Ozbiljan ispit pred ekipom Božidara Bandovića je već u subotu, kada dočekuje Novi Pazar, jednog od direktnih konkurenata u borbi za evrovizu.



tagovi

Aleksa VukanovićAndrija RadulovićDejan ZukićFK VojvodinaKejleb Zadi Seri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara