Žoao Feliks (©AFP)
Žoao Feliks (©AFP)

Veze trajno pokidane, više nema nazad

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 18:26

Možda Barselona neće biti u stanju da otkupi Žoaa Feliksa, možda će biti primoran da se vrati u Atletiko, ali tamo nema šta da traži

Pretorijanska garda je prošlost, Atletiko više ne igra na gol manje. Ne zatvara se čim povede, odustao je Dijego Simeone od “ubijanja” fudbala. Promenio se, preorijentisao, igra napadački, dopadljivo. Sušta suprotnost je madridski klub ove sezone od onoga što je težio da bude deceniju i jače. Neprepoznatljiv je.

Čolo je raskrstio sa sobom i stilom koji je dugo negovao. Može i drukčije, iako se činilo da ne zna ili bar ne želi ni da pomisli da nešto menja. Ali, jeste. Štošta je korigovao, napravio dobitan napadački tandem od Alvara Morate i Antoana Grizmana, i pozdravio se sa čovekom kome Atletiko nikako nije “legao”. Žoao Feliks otišao je na pozajmicu u Barselonu i sve što je u njegovoj moći uradiće da se više nikada ne vrati.

Izabrane vesti

Veze su trajno pokidane, više nema nazad.

Žoao Feliks i Dijego Simeone bili su poput psa i mačke, poput rogova u vreći. Temperamentni Argentinac nije znao kako da dopre do Portugalca, a najveća Atletikova investicija definitivno nije na terenu opravdala uloženi novac. U sistemu gde svi grizu, gde se rudari i nema izgubljenje lopte nije se snašao. I, utisak je, nikada nije ni hteo da se prilagodi.

Bolo je to mnogima oči na Metropolitanu, bode i dan-danas.

“Bilo je trenutaka kada je radio veoma dobro, ali nije bio dosledan”, konstatovao je Antoan Grizman, a nadovezao se Saul rečima: “Mogao je i bolje”.

Da, mogao, ali veliko je pitanje koliko je zapravo Portugalac želeo poslednjih meseci. Hladni rat na relaciji Dijego Simeone – Žoao Feliks buktio je, terali su inat. Bilo je momenata kada je trener Atletika preskakao portugalskog napadača, ubacivao sve moguće ofanzivce, pa čak i defanzivnije orijentisane igrale pre njega.

Imao i do Feliksa, ali i do drugih. I to je i bio odgovor napadača Barselone na “otrovne strelice” doskorašnjih saigrača.

“Nisam saglasan, svako ima svoje mišljenje… I neću da komentarišem. Bilo je stvari koje nisu dobro urađene, ali ne može da bude kriva samo jedna osoba. Bilo ih je nekoliko”, odbrusio je Feliks pred derbi sa Atletikom.

Da se samo on pita – ostao bi u Kataloniji. Međutim, možda Barselona neće biti u stanju da ga otkupi, možda će morati da se vrati u Atletiko, ali tamo nema šta da traži. Jer, i ako na leto bude morao nazad, kod Dijega Simeonea je precrtan.

Bilo bi to mučenje za sve. Niti ga Čolo vidi u timu, niti Žoao Feliks želi ponovo da bude pod njegovim patronatom. Sada je sve na Barseloni i volji odgovornih u Atletiku da olakšaju Đoaonu Laporti, Ćaviju, svima u katalonskom klubu, pa i samom Portugalcu.

Za Barselonu je previše 80.000.000 evra da izdvoji za Feliksa, kao što je i 25.000.000 za Žoaa Kansela, koji je označen kao prioritet. Pokušaće sa “klizanjem” cene, uzdaće se u dobre odnose i višegodišnju uspešnu saradnju. Suštinski, sa Atletikom je završio. Na stranu ugovor.



tagovi

BarselonaAtletiko MineiroŽoao FeliksDijego Simeone

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara