Patrik Vijera (©Reuters)
Patrik Vijera (©Reuters)

Vijeri visio mač nad glavom - uspešno ga izbegao: Strazbur se vratio na volšeban način i ugasio plamen nezadovoljstva

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 17:04

Monpelje ostao bez “već viđene” pobede u Alzasu. Prosuo dva gola prednosti, pa mu VAR u nadoknadi poništio gol...

Sredinom marta su u Londonu prelomili i uručili otkaz Patriku Vijeri, niz loših rezultata nisu mogli da progutaju. Ime i zasluge iz igračkih dana odradili su svoje, nije dugo čekao na birou. Ekspresno je pronašao novo zaposlenje, uhlebio se u Strazburu i dobio ugovor do 2026. godine. Početak nije bio loš, ali ni najsrećniji, pa su se javile sumnje.

Ne bi se u gradu u Alzasu tek tako odlučili da momentalno otpuste francuskog strčnjaka, ali bi pomno pratili svaki potez i beležili greške u narednom periodu da je izgubio još jedan meč i bio bliži dnu, nego borbi za izlazak u Evropu. Mač mu je visio nad glavom i uspešno ga je izbegao, Strazbur se vratio na volšeban način protiv Monpeljea i ugasio plamen nezadovoljstva, a može ikona Arsenala da se zahvali i video-tehnologiji - 2:2 (0:2). 

Izabrane vesti

Moći će u miru da radi Patrik Vijera bar još neko vreme, no drugačije bi bilo da je u pet kola zabeležen treći poraz. Nije strano rukovodstvu Strazbura da menja trenere kao čarape. Samo su dvojica minule sezone otpuštena i lako bi francuski strateg mogao da se nađe na tankom ledu. Ali, za spuštene tenzije zaslužni su Lebo Motiba i VAR. 

Godinama je Kevin Gameiro prosipao magiju i bio vođa tima. Pre dve sezone poneo je ekipu na plećima do šestog mesta u Ligi 1, međutim, krštenica je počela da odrađuje svoje. Nikako da se upiše među strelce otkako je sezona krenula. Nije mu išlo kao rezervisti, dobio je šansu da startuje protiv Monpeljea i nije se proslavio. Patrik Vijera je pokazao napadaču iz Južne Afrike da se “skine”, a on mu je vratio golom. 

Monpelje je prosuo dva gola prednosti, očas posla je Strazbur poništio golove Vabija Kazrija i Arnoa Nordana, uz naklonost sreće. Ogroman posao odradio je suoparničkičuvar mreže Benžaman Lakomt, mogao je bolje da reaguje kod prvog pogotka domaćina, da bi ga Lebo Motiba samo nekoliko minuta kasnije matirao Patrik Vijera je mogao da odahne. Doduše, ne zadugo. 

Pekao se na tihoj vatri do poslednjeg trenutka. Halil Fajad je u nadoknadi zatresao mrežu, Monpelje je još jednom bio pred “već viđenom” pobedom, a onda je video-tehnologija umešala prste. Nesiguran je bio glavni arbitar u svoju odluku, dobio poziv iz VAR sobe i posle odgledanog snimka preinačio odluku.

Strazbur je pre dve godine bio hit francuske Lige 1, minule sezone je to bio Klermon, a sada se oba tima poprilično muče. Posebno ekipa čiji dres nosi Komnen Andrić. Srpski napadač je u autu, realizacija je najveći problem Klermona i to se videlo i protiv Nanta - 0:1 (0:0). 

Imao je priliku Klermon da uzme makar bod, Muhamed Čam u nadoknadi da izraste u junaka i poništi pogodak Mozesa Simona. Šansa je bila servirana na tacni, teško da je bolja mogla da bude od jedanaesterca, ali je austrijski vezista promašio u 95. minutu i Nant je stigao do prve pobede.

Dva prethodna velika iznenađenja Lige 1 nisu ni izbliza na nivou iz sezona u kome su sve očarali, zato bi Brest mogao da bude novo i pomrsi konce nekom od timova koji računaju na izlazak na međunarodnu scenu. Okrenuo je Rems (2:1) i probio se do druge pozicije. Mimo svih očekivanja ekipa Erika Roja nalazi se u samom vrhu i do sada je samo jednom poražena u prvestvu.

LIGA 1 – 5. KOLO

Petak

PSŽ - Nica 2:3 (1:1)

/Embape 28, 86 - Mofi 21, 68, Labord 53/

Subota

Ren - Lil 2:2 (0:1)

/Asinjon 74, Slaah 89 - Joro 33, Diakite 62/

Lans – Mec 0:1 (0:1)

/Asoro 37/

Nedelja

Lorijan - Monako 2:2 (1:1)

/Tosin 2, Favr 90+7 - Golovin 17, Balogun 69/

Klermon - Nant 0:1(0:0)

/Simon 49/

Rems - Brest 1:2 (1:0)

/Ričardson 19 - Kamra 50, Melu 56/

Strazbur - Monpelje 2:2 (0:2)

/Lakomt 63ag, Motiba 69 - Kazri 35, Nordan 40/

17.05: (1,50) Olimpik Marselj (4,40) Tuluz (6,50)

20.45: (1,70) Olimpik Lion (3,60) Avr (5,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KlermonNantBrestRemsStrazburMonpeljeLiga 1Francuska Liga 1Patrik Vijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara