©Reuters
©Reuters

Vitese pred kolapsom: Klub će prestati da postoji ako do 11. aprila ne reši pitanje stadiona za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 17:34

Problemi u pregovorima oko produžetka ugovora o zakupu Geler Doma napravili ogromne komplikacije istorijskom klubu iz Arnema

Holandski Vitese prolazi kroz kritične trenutke, a sve zbog toga što još uvek nije prijavio stadion za narednu sezonu. Tamošnja fudbalska federacija zapretila je klubu iz Arnema da će ostati bez profesionalne licence za narednu sezonu, ukoliko ne reši ovo pitanje do 11. aprila, a samim tim i bez mogućnosti da se takmiči u Erediviziji. To bi bukvalno značilo da bi jedan od najstarih holandskih klubova prestao da postoji.

Problem je nastao zbog izostanka dogovora sa vlasnikom stadiona Geler Doma oko produžetka ugovora o zakupu, a poslednjih nedelja podneto je više tužbi po ovom pitanju. U jednom trenutku se činilo da je na pomolu dogovor kojim bi se pitanje stadiona regulisalo do 2030. godine, a po tom osnovu Vitese bi morao godišnje da plaća više od dosadašnjih 2.150.000 evra, i da preuzme pravne troškove. Ipak, na kraju je sve propalo, što je izazvalo ogromne frustracije kod čelnika kluba.

Izabrane vesti

Dodatne komplikacije predstavlja to što su pravila Saveza stroga i neumoljiva, kao i to što na odluku o žalbi o trajnom pravu igranja na ovom stadionu, mora da se čeka do 26. aprila. Ipak, hitna žalba Vitesea biće saslušana u Apelacionom sudu u Arnemu 7. apila, a konačna odluka mora biti doneta do 11. aprila, inače će Vitese praktično biti ugašen.

Vitese je osnovan 14. maja 1892. godine, a na Gelere Domu je od 1998. godine, kada je zamenio stari Monikenhajze, na kojem je moglo da stane najviše 18.000 gledalaca.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara