Stadion Partizana (©Starsport)
Stadion Partizana (©Starsport)

Zajednica Superlige: Svi protiv Partizana, suđenje na “visokom nivou”, VAR od sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 14:55

Sednici nisu prisustvovali čelni ljudi crno-belih, kao i Radničkog i Zlatibora. Ostali klubovi jednoglasno podržali FSS i Slavišu Kokezu

Sami protiv svih. Tako se u ovom trenutku verovatno osećaju rukovodioci Partizana, pošto su predstavnici 35 klubova dva najviša ranga takmičenja u fudbalskoj piramidi Srbije na današnjoj sednici Skupštine Superlige osudili ponašanje crno-belih. Preciznije, neučestvovanje u radu organa Zajednice i javna obraćanja koja, kako se navodi u saopštenju, “nanose nemerljivu štetu domaćem fudbalu”.

Sednici nisu prisustvovali predstavnici Partizana, Radničkog i Zlatibora, dok su kao gosti prisutni bili predsednik FSS Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i Milan Karadžić, predsednik Sudijske komisije na koju su se crno-beli najviše i žalili.

Izabrane vesti

Istupi Partizanovih predstavnika su bili centralna tema, a svi klubovi su jednoglasno osudili postupke kluba iz Humske uz “poštovanje prema insistuciji i značaju fudbalskog kluba Partizan”. Jer kako se navodi na sajtu Superlige, svi predstavnici klubova konstatovali su da je “suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezone”. Pa je tako rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića posebno pohvaljen”.

Zajednica Superligaša je apelovala na Partizan da stavove iznosi u okviru institucionalnih organa.

I ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala”, dodaje se u saopštenju.

Na kraju, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović izvestio je prisutne da je juče potpisan ugovor o implementacioji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige koja će se primenjivati od sezone 2021/2022.

Sa druge strane, Partizanovi navijači su ispred prostorija FSS u Staroj Pazovi organizovali protest kojim su uz pogrne parole istakli da Savez i sudije rade u korist večitog rivala Crvene zvezde.


tagovi

FSSZajednica superligaša

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara