David Silva (©AFP)
David Silva (©AFP)

Zajedno u Ligu šampiona: David Silva produžio ugovor sa Sosijedadom

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 20:31

Sjajni vezista u 38. godini potpisao na još 12 meseci saradnje sa Baskima

Korača Real Sosijedad ka povratku u Ligu šampiona posle 10 godina, a vodi je David Silva. Iako u 38. godini, sjajni vezista igra odlično ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što su Baski pred povratkom u elitu.

Iskusni fudbaler s Kanarskih ostrva bio je jedan od najistaknutijih u svom timu pre nekoliko dana kada je savladan Real Madrid 2:0. Bila je to pobeda Sosijedada za beg petoplasiranom Viljarealu na velikih sedam bodova razlike pet kola pre kraja.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći klub iz San Sebastijana igraće sledeće sezone u Ligi šampiona, a nova odlična vest po navijače plavo-belih, nakon pobede nad Realom, stigla je ovog četvrtka: David Silva je produžio ugovor na još godinu dana.

"Imaćemo privilegiju da nastavimo da uživamo u njegovoj magiji, onoj koja podiže sa svojih mesta navijače koji dolaze na Anoetu. Njegov fudbal čini saigrače boljim i čini sve nas boljima. Ali iznad svega, on nas sve čini srećnima. Gledati ga kako igra je luksuz u kom moramo da uživamo svaki dan dok bude igrao", navodi se u klupskom saopštenju.

Silva je u Real Sosijedad stigao kao slobodan igrač leta 2020, nakon što se posle 10 godina rastao sa Mančester Sitijem, s kojim je četiri puta bio šampion Engleske i osvojio brojne trofeje u tamošnjim kupovima. Sa Sosijedadom je u prvoj sezoni osvojio Kup kralja, a pehar tog takmičenaj podigao je prethodno kao igrač Valensije (2008. godine). Sa reprezentacijom Španije bio je svetski prvak 2010. i dvaput evropski (2008, 2012). Reč je o fantastičnom dribleru, već godinama jednom od najboljih fudbalera sveta i sigurno je da će njegov ostanak i za sledeću sezonu biti od velikog značaja treneru Imanolu Alguasilu.


tagovi

Real SosijedadDavid Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara