Zauvek smo ga izgubili: Aleksandar Pavlović zvanično na spisku Nemačke

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 14:03

Vezista Bajerna će debitovati za A selekciju Pnacera protiv Francuske ili Holandije

Prvu utakmicu u 2024. Srbija je izgubila, a da još nije izašla na teren. Ostala je bez dragulja kome se nadala. Svi smo očekivali i nadali se da Aleksandar Pavlović obuče dres Orlova, ali se to neće desiti. Kao što je najavljeno, selektor Nemačke, Julijan Naglesman je pozvao prvotimca Bajerna za martovski ciklus prijateljskih utakmica i tako, suštinski, označio kraj nadanja da bi mladi vezista mogao da igra za državu svog roditelja.

Pavlović je rođen u Minhenu, ali zbog toga što mu je otac iz Srbije javnost je priželjkivala da bi mogao da se nađe na spisku selektora Dragana Stojkovića. Čak je poznati fudbalski analitičar Ranko Stojić prošle sedmice naveo da bi Fudbalski savez Srbije trebalo da reaguje brzo i u Bavarsku pošalje tešku artiljeriju, u vidu predsednika organizacije, Dragana Džajića i selektora Dragana Stojkovića, kako bi ubedili porodicu igrača da je za Aleksandra najbolje da predstavlja Srbiju.

Izabrane vesti

Čak i da se to desilo, akcija bi verovatno bila neuspešna, jer su Nemci pripremali teren i maltene znali da će dobiti „da“ mladog asa. Čak i u situaciji kad je on direktoru našeg držanvog tima, Stevanu Stojanoviću, rekao da će tek po okončanju Prvenstva Evrope odlučiti za koju reprezentaciju će da igra. A onda, kad je stigao poziv Julijana Nagelsmana, dileme nije ni bilo.

Doduše, i taj poziv je malo „kasnio“, jer je planirano da Elf predstavlja Leon Gorecka, međutim, kako se nekadašnji član Šalkea povredio, naknadno je kontaktiran Pavlović i izvesno će dobiti minute protiv Francuske i Holandije. Ako se pojavi na oba kontrolna meča time će za sva vremena biti sprečen, prema propisima FIFA, da igra za drugu selekciju. Bude li samo jednom na terenu onda bi mogao FSS u teoriji da pokuša, ali ako je Pavlović odabrao onda je to – to.

Pavlović neće biti jedini debitant za mečeve koje domaćin narednog EP igra 23. marta sa Francuskom i tri dana kasnije sa Holandijom. Drugi je Maksimilijan Bejer, koji je u dresu Hofenhajma ove sezone postigao 12 golova. Tako bi mogao da utiče na poboljšanje efikasnosti Manšafta, pošto je to jedan od većih problema ove selekcije.

Osim njih dvojice, tamošnja javnost je dodatno uzbuđena povratkom u reprezentaciju Tonija Krosa. Vezista Real Madrida je po okončanju minulog Prvenstva Evrope istakao da želi da se posveti samo klupskoj karijeri, ali ga je zov igranja na domaćem terenu privukao, pa će biti na raspolaganju Julijanu Naglesmanu.


tagovi

Bajern MinhenFudbalski savez NemačkeAleksandar Pavlovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara