Meret i Žezus (©Reuters)
Meret i Žezus (©Reuters)

Žezus gurnuo Napoli još dublje u blato! Takva lista klubova, a loš kvalitet

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 17:04

Neverovatno šta je Brazilac dozvolio u šestom minutu nadoknade, Kaljari stigao do ogromnog boda

Napoliju nije svanulo ni sa Frančeskom Kalconom. Ako se remi sa Barselonom može podvesti kao solidan rezultat, ono što se dogodilo na Sardiniji definitivno je ravno užasu. Isto može da se kaže i za kvalitete Žuana Žezusa koji je i dalje aktuelnog šampiona Engleske direktno gurnuo u blato u šesto minutu nadoknade!

Kaljari je dobio ruku spasa u poslednji čas, pošto je brazilski štoper reagovao amaterski na očajnički potez Alberta Dosene jer je dozvolio da dubinska lopta sa centra igrališta padne u srce kaznenog prostora gde se našao Zito Luvumbo i zatresao mrežu za ogromnih 1:1 i izuzetno važan bod u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Reprezentativac Angole je iskoristio neočekivan poklon i dao Kaljariju tračak nade. Drugi bod u poslednja dva kola i trenutno pozicija na samoj granici opstanka je nešto što može da posluži igračima Klaudija Ranijerija kao velika motivacija pred završnicu sezone u kojoj neće biti nimalo lako da se izbori opstanak, ali sada više nije ni toliko nemoguće...

A, šta reći za Žuana Žezusa? Bilo je u poslednjih desetak godina nekoliko brazilskih fudbalera koji su se pokazali kao totalni promašaji, Žezus je nesumnjivo u samom vrhu te liste. Takva lista klubova, od Internasionala, preko Intera, do Rome i Intera, pa sada Napolija... Malo je igrača koji mogu da se pohvale takvom karijerom uz kvalitet koji je blago rečeno upitan, a realno je loš kvalitet. Očigledno ne za sam krem italijanskog fudbala, bez obzira što se u istom drži preko jedne decenije.

Da jeste, ne bi sebi dozvolio da uradi ono što jeste u tako bitnom trenutku utakmice. Dosena je poslao dubinsku loptu, a on se u kazneni prostor vraćao leđima okrenut golu, čime je dozvolio da mu se ušunja Luvumbo, a kada je lopta pala gotovo na jedanesterac, nije ni probao da reaguje, jer je fudbaler iz Angole već stigao do poseda i ubrzo pogodio metu.

Njegov potez gurnuo je Napoli dodatno u blato, pobede nema već dve sedmice, a ne samo što je titula odavno izgubljena, već je branilac krune upitan i za izlazak u Evropu naredne jeseni!

Klub iz Kampanije je u vođstvo doveo Viktor Osimen u 65. minutu. I drugu utakmicu pod vođstvom Kalcone Nigerijac se upisao u listu strelaca posle dobre asistencije Đanluke Raspadorija sa desnog boka. Gol pogledajte OVDE.

Ne može se reći da je samo Žezusova krivica. U trenucima dok je lopta padala na zemlju ‘gluvi telefoni’ u kompletnoj odbrani Napolija, kao i neadekvatna reakcija Aleksa Mereta doveli su do završnice koja je osakatila šampiona.

Fudbaleri Napolija mogu da budu ljuti samo na sebe jer su dozvolili ono što im se dogodilo na Sardiniji. Pogotovo jer su posle Osimenovog gola šanse da dupliraju vođstvo propustili Mateo Politano i Đovani Simeone, obojica u nadoknadi vremena! Po nepisanom pravilu, kazna je stigla i bila surova...

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

/Fabijan 27, Frojler 65/

Subota

Sasuolo - Empoli 2:3 (0:1)

/Pinamonti 54 penal, Ferari 77 - Luperto 11, Nijang 64 penal, Bastoni 90+3/

Salernitana - Monca 0:2 (0:0)

/Maldini 78, Pesina 83/

Đenova - Udineze 2:0 (2:0)

/Retegi 36, Bani 40/

Nedelja

Juventus - Frozinone 3:2 (2:2)

/Vlahović 3, 32, Rugani 90+5 - Kedira 14, Brešanini 27/

Kaljari - Napoli 1:1 (0:0)

/Luvumbo 90+6 - Osimen 65/

18.00: (7,50) Leče (4,40) Inter (1,45)

20.45: (2,45) Milan (3,50) Atalanta (3,00)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Roma (3,35) Torino (4,20)

20.45: (2,40) Fjorentina (3,35) Lacio (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Viktor OsimenZito LuvumboNapoliKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara