Zimus je oko njega bio hajp, ali izgleda da to nije – to: Totenhem na leto dovodi novog štopera

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 01:24

Radu Dragušin tek danas počinje prvu utakmicu za klub iz Londona i to zato je što startni defanzivac povređen

Popeo se na glavu svima Radu Dragušin, a onda nestao sa scene. Koliko je siromašan bio prethodni prelazni rok najbolje pokazaje utisak stvaran u ostrvskoj javnosti dok se „kuvao“ dolazak štopera iz Đenove. Na kraju je rumunski defanzivac stvarno stigao u London, ali pošto je realizacija posla trajala sedmicama, maltene nije moglo da se živi od vesti kako 22-godišnji defanzivac ide u Premijer ligu.

Kad tamo – drugi nivo. Dragušin je odigrao tek 49 minuta, raspoređenih na četiri utakmice i tek je počeo da shvata kakva je to promena u odnosu na italijanski fudbal u kome je oblikovan. U subotu od 18.30 će dobiti šansu da pokaže šta može u ulozi startera, jer je najavljeno da će početi meč na gostovanju Fulamu. Ruku na srce, ne zato što je oduševio stručni štab na prethodnim susretima, niti na treninzima, već što trener Angelos Postekoglu nema na raspolaganju Mikija van de Vena, jer je Holanđanin pretrpeo lakšu povredu pre nekoliko dana i mora na kratko bolovanje.

Izabrane vesti

To jeste šansa za Dragušina, međutim, već sad se zna, kakav god da bude na Krejven kotidžu i(li) u nastavku sezone, da će Totenhem na leto dovesti novog štopera. To je potvrdio trener Postekoglu.

Odbrana je deo tima koji ćemo pojačati u narednom prelaznom roku. Kad sam došao u klubu, imao sam na raspolaganju šest ili sedam centralnih defanzivaca, međutim, nije reč o brojčanom stanju, koliko o uklapanju u zahteve fudbala kakav želimo da prikažemo. Poslednja linija jeste deo ekipe koju ćemo osvežiti, ali neće biti jedina. Razmatramo da se pojačamo u svim segmentima“, pojasnio je Postekoglu.

U većem delu sezone jedine prirodne štoperske opcije Totenhema bili su Kristijan Romero i Miki van den Ven, po potrebi bi uskakali bekovi Ben Dejvis i Emerson Rojal. Eventualno rešenje mogao bi da bude Ešli Filips, kad mu istekne pozajmica Plimutu, dok će Džafet Tanganga i Džo Rodon verovatno napustiti Pevce kad im isteknu pozajmice Milvolu i Lidsu.


tagovi

Radu DragušinTotenhemPremijer ligaAngelos Postekoglu

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara