Život režira drame: Đeković od inostranog transfera do teške povrede i kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 08:02

Mladi štoper je pre nekoliko dana bio pred velikim transferom, ideja Napretka bila da se sa prodajom sačeka, jer je Nemanja Đeković prvi bonus kruševačkog kluba. Nažalost…

(Od dopisnika iz Kruševca)

To što može da režira fudbal teško da ume bilo koji drugi sport. I ne, ne radi se ovde samo o mečevima već i o detaljima van terena koji mogu da odrede uspešnu i neuspešnu sezonu. Jedan takav, o kome nisu ni slutili pod Bagdalom, okrenuo je priču o Nemanji Đekoviću u potpuno drugi smer od onog koji je bio planiran i očekivan.

Izabrane vesti

Trebalo je ovo da bude njegovo proleće. Zima je donela miris velikog transfera koji je bio predodređen za leto. Jer već u januaru raspitivali su se za njega klubovi iz inostranstva, štaviše, u Kruševac su stigle dve unosne ponude, jedna iz Belgije, druga iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Napredak je (a o tome smo već pisali) stavio veto na prodaju, želeo je da zadrži prvi bonus izbor.

Dobra alternativa za dato mesto u timu nije stigla pod Bagdalu, Kruševljani su bili svesni cene svog centahalfa i na leto, ali... Kao grom iz vedra neba, u klub je stigla vest pred meč protiv Voždovca da je Nemanja Đeković zaradio povredu koja će ga koštati odsustva sa terena od nekoliko meseci. Mladi štoper Napretka pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena taman pred utakmicu protiv Zmajeva.

Preskočio je Đeković prvo kolo proleća protiv Spartaka zbog kartona i već tada na muke stavio Vladimira Gaćinovića, koji nije krio da nije bezbrižno sklapao tim za duel protiv tima Nenada Lalatovića. Na konferenciji pred Voždovac se sa olakšanjem pričalo se o povratku zamenika kapitena. I onda - povreda, za koju se nadamo da neće ostaviti posledice za mladog reprezentativca naše zemlje. No, koja će svakako dati priliku nekom od drugih bonus igrača Čarapana da skuplja minute u Mozzart Bet Superligi. Takvu šansu već grabi Andrej Blagojević, koji je za 180 minuta igre učestvovao u akciji za pobedonosni pogodak Čarapana na Krovu.

Podsetimo, Napredak je posle remija kod kuće protiv Spartaka (1:1), sinoć slavio protiv Voždovca u Beogradu, prvi put u istoriji šampionata (2:1).



tagovi

Nemanja ĐekovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara