Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmajevi pregrmeli Vitoriju i Kvarežmin beskrajni talenat (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.12.20. | 23:59

Porto upisao 12. trijumf u poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima

Šampionski menatalitet zasniva se na tome da pobeđujete i kada vam okolnosti na terenu ne idu u prilog, odnosno kada se ono što je zacrtano ne odvija po planu. Znalo se i pre duela na satadionu Alfonso Enrikes da Porto uprkos epitetu izrazitog favorita neće imati još jedan lagani dan u kancelariji. Morali su zabranici Serža Konseisa u dva navrata da jure rezultat pre nego što su u završnih desetak minuta stigli do preokreta - 2:3

Sporting se jeste odvojio na liderskoj poziciji Primeire, ali ga Zmajevi večeras nisu častili prosipanjem bodova. Vrhunsku fudbalsku predstavu zajedničkim snagama su nam priredili Vitorija i Porto, a iako nije postigao pogodak Rikardo Kvarežma je po ko zna koji put u karijeri demostrirao da je jedan od najtalentovanijih fudbalera u 21. veku. Nije bez razloga kada je Gimaraeš pre par meseci obelodanio ono spektakularno predstavljanje na belom konju, pao klupski sajt.

Izabrane vesti

Kvarežmin tim poveo je u sedmom minutu kada je Rošinja sa distance uz malu pomoć Dioga Leitea kojeg je lopta zakačila na putu ka golu, matirao nemoćnog Marćesina. Odgovorio je branilac trofeja u smiraj prvog poluvremena - Musa Marega je nesebično i sa mnogo osećaja iz prve proigrao Mehdija Taremija na drugoj stativi, a ovaj postigao jedan od lakših pogodaka u karijeri, iako je, istina, morao da ukliza.

Prodavao je fore i fazone Kvarežma fudbalerima bivšeg kluba za koji je odigrao 216 utakmica, probacivao im lopte kroz noge, a u 63. minutu poslao je teledirigovan centaršut i u trepavicu pogodio Estupinjana. Porto je ponovo morao da se batrga i još jednom ga je u igru vratio sjajni Taremi. Iranac je do četvrtog prvenstvenog gola došao posle asistencije rezerviste Luisa Dijaza koji u tom trenutku verovatno nije bio svestan da će njegova uloga u drugom poluvremenu biti ključna za nastavak pobedničke serije ekipe sa Dragaa.

Kolumbijac koji je u igru ušao u 32. minutu, bljesnuo je u 80. Divan prijem i lepljenje lopte na sto ris noge prethodio je šmekerskoj završnici iz kolena za 12 pobedu Zmajeva u poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima. Porto je više želeo pobedu od rivala i na kraju je zasluženo onemogućio navijače Sportinga da se slade novom uvećavanju prednosti u odnosu na glavnog konkurenta za titulu.

Do kraja utakmice šansu je dobio i Marko Grujić koji je pre nedelju dana u Superkupu protiv Benfike došao do prvog klupskog trofeja van okvira Srbije.

PRIMEIRA - 11. KOLO

Nedelja

Famalikao - Žil Visente 0:1 (0:1)

/Gonsalveš 40/

Nasional - Tondela 2:0 (1:0)

/Mikael 1, Riaskos 68/

Farense - Fereira 1:1 (0:0)

/Gold 74 - Daglas 59 penal/

Belenenses - Sporting 1:2(1:2)

/Kardozo 14 - Tomas 5, Mario 24 penal/

Ponedeljak

Rio Ave - Maritimo 1:3 (1:0)

/Dijego 14 - Žoel 50, 63, Hermes 75/

Boavista - Braga 1:4 (0:3)

/Kastro 66 - Paulinjo 4, Medeiroš 16, Orta 26, 69/

Utorak

Benfika - Portimonense 2:1

/Nunjez 13, Silva 23 - Žilberto 90+2AG/

Moreirense - Santa Klara 1:0 (0:0)

/Jan 72/

Gimaraeš - Porto 2:3 (1:1)

/Rošinja 7, Estupinjan 63 - Taremi 42, 65, Dijaz 80/


*** kvote su podložne promenama



tagovi

Vitorija GimaraešPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara