Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Žorž Žezus od Fenera dobio 7.000.000 evra za sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 15:58

Saradnja bi mogla da bude ozvaničena koliko večeras

Ništa novo na Ulker areni. Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Ismailu Kartalu zahvalnost za preporod, ali ne i produžetak ugovora, jer Ali Koč ima druge planove za iduću godinu. Prvi čovek istanbulskog velikana dogovorio je saradnju sa Žoržom Žezusom, tvrde portugalski mediji.

Iskusni stručnjak je već pet meseci bez ugovora, pošto se pred sam kraj prošle godine rastao sa Benfikom. Od tada se uglavnom spekulisalo o njegovom povratku u Flamengo. Ipak, Žezus je tokom odmora u Brazilu početkom meseca u jednom intervjuu za tamošnje medije istakao kako će do 20. maja čekati da Rubronegri dostave ponudu, ali je izgleda nije dočekao.

Izabrane vesti

Na kraju ga je Koč namamio u Istanbul. Kako i ne bi, kad mu je prema informacijama portugalskih medija za samo godinu dana ponudio 7.000.000 evra! Toliko će uostlaom i saradnja trajati, samo jednu sezonu. Sve što ostaje da bi se posao ozvaničio jeste da u poslednjem kolu Fenerbahče potvrdi plasman u Ligu šampiona naredne sezone, što bi trebalo da bude formalnost, s obzirom na to da večeras pred svojim navijačima dočekuju poslednjeplasiranu Malatiju.

Za trenutnu poziciju Fenera na tabeli najzaslužniji je Ismail Kartal. Turski strateg je ekipu preuzeo u januaru kada je bila na šestom mestu sa šest bodova zaostatka od drugoplasirane Konje, odstranio iz tima dva zvučna imena, Mesuta Ozila i Ozana Tufana, što se ispostavilo kao ispravna odluka. Ekipa se podigla u drugom delu sezone i serijom od 13 mečeva bez poraza koja pride i dalje traje dokopao se Lige šampiona u poslednjem trenutku.

Međutim, to nije bilo dovoljno da ga Koč zadrži. Njegov drugi mandat u Feneru završiće se kao i prvi, dolaskom portugalskog trenera. Pre sedam godina bio je to Vitor Pereira (njega je Kartal nasledio ove godine), ovog leta Žorž Žezus.


tagovi

Žorž ŽezusFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara