Žorž Žezus (©Reuters)
Žorž Žezus (©Reuters)

Žorž Žezus se vraća u Flamengo

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 12:47

Portugalac prihvatio ponudu Brazilaca

Ogroman trag je ostavio Žorž Žezus za dve godine u Flamengu, pa samo što nije proglašen dan žalosti za navijače crveno-crnih kada je odlučio da se vrati u Benfiku.

Ali, nešto u Lisabonu nije krenulo po željama iskusnog stručnjaka, čak je pre dvadesetak dana doživeo da ga pre početka utakmice ceo stadion izviždi. Mnogo je iskusan Žezus, bio mu je to jasan znak da bi trebalo da se povuče na neki rezervni položaj.

Izabrane vesti

I vrlo brzo mu je stigla ponuda koja se odbija. Čelnici Flamenga su u poslednja dva dana boravili u Lisabonu, išli su kod Žorža kući sa željom da ga ubede da se vrati u Rio de Žaneiro. I prijateljsko ubeđivanje je uspelo! Kako javlja brazilski Globo, Žorž Žezus je rekao „da“, pristao je da ponovo postane trener Flamenga.

Dobio je portugalski stručnjak odlične finansijske uslove, još bolje nego što ih je imao u prvom mandatu u brazilskom klubu. Jedina još prepreka je da se dogovore klubovi, Benfika i Flamengo, oko eventualnog obeštećenja, pošto Žezus ima ugovor sa lisabonskim Orlovima do juna 2022. godine.

Brazilci žele da odmah Žezus preuzme ekipu, jer u januaru kreće nova sezona. Da proba iskusni stručnjak da vrati Flamengo na tron, jer kada je odlazio iz kluba ostavio ga je sa titulama Kope Libertadores, prvenstva i Kupa Brazila. Za dve godine Portugalac je osvojio pet trofeja za crveno-crnima.

Sa Benfikom u ovom drugom mandatu Žezus nije osvojio ništa...


tagovi

FlamengoBenfikaŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara