Diogo Žota (©Reuters)
Diogo Žota (©Reuters)

Žota je gazda Molinoa, golman Olimpijakosa se povredio pred put u Englesku

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.08.20. | 11:16

Portugalski napadač postigao šest golova u Ligi Evrope i to sve na svom stadionu. Olimpijakos bez suspendovanog Rubena Semeda, a povređeni su čuvar mreže Žoze Sa i Alžirac Sudani

Za razliku od Sevilje i Rome koje nisu odigrale prvi meč Lige Evrope, u ostala tri duela osmine finala večeras su na programu revanš utakmice. Domaćini Bajer Leverkuzen i Bazel imaju visoku prednost iz prvih utakmica, dok su u Pireju Olimpijakos i Vulverhempton odigrali bez pobednika (1:1) sredinom marta na stadionu Jorgos Karaiskakis.

Skoro pet meseci kasnije došlo je vreme za revanš, a Vukovi će pred praznim stadionom Molino imati priliku da zakažu četvrtfinalni okršaj sa boljim iz duela Roma - Sevilja. Četa Nuna Espirita Santa Premijer ligu okončala na sedmoj poziciji, zavredila je i epitet šeste najbolje odbrane prvenstva sa ukupno 40 primljenih golova u 38 utakmica. Vulvsi su takođe pokazali da umeju da ozbiljno da priprete protivničkim golmanima, a crveno-beli iz Pireja će najveću pažnju morati da usmere na Raula Himeneza. Meksikanac je igrama i golovima u minulih godinu dana našao na radarima velikana poput Mančester Junajteda i Juventusa i profilisao se kao krupna riba u prelaznom roku.

Izabrane vesti

Kada je reč o Olimpijakosu, klub iz Pireja je posle dve godine posta vratio titulu prvaka Grčke na Karaiskakis, a sada želi i mesto u osam najboljih Lige Evrope. Za takav scenario ekipi Pedra Martinsa biće neophodan bar jedan gol na Ostrvu. Sa dva pogotka u mreži premijerligaša, posao bi bio znatno lakši, jer bi Vulvsi u tom slučaju morali da odgovore sa tri gola. Šampion Grčke će u jednom trenutku morati da se otvori, Vulverhempton je ekipa koja zna da kažnjava rivale iz kontri. Adam Traore, Diogo Žota i Raul Himenez su često upravo tim oružjem mučili rivale u Premijer ligi.

Engleski tim je na poslednja tri domaćinastva u Ligi Evrope ostvario maksimalan učinak. Padali su Slovan, Bešiktaš i Espanjol uz devet postignutih i nijedan primljen gol. Vulverhempton je tog 12. marta preživeo grčko tlo, postigao gol u gostima i nema sumnje da će biti mnogo lakše igrati na svom stadionu, iako će tribine biti prazne.

Vulverhemton je bio sedmi u Premijer ligi i nije uspeo da izbori Evropu naredne sezone zbog pobede Arsenala u finalu FA kupa protiv Čelsija. Put od međunarodnog takmičenje, drugi put uzastopno, ide preko Lige Evrope (pobednik ovog takmičenja ide u Ligu šampiona naredne sezone).

Biće ovo obračun portugalskih trenera. Espirito Santo nema problema oko tima. Očekuje se da mesto u padu dobije Diogo Žota. On bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Pedra Neta i Danijela Podensea koji je u prvom delu sezone igrao upravo za Olimpijakos. On je za 20.000.000 evra zimus stigao u redove portugalske kolonije na Ostrvu. Žota je raspoložen u Ligi Evrope. On deli prvo mesto liste strelaca u ovom takmičenju, a zanimljivo svih šest pogodaka postigao je na svom stadionu, i to dva puta je imao het-trik protiv Espanjola u šesnaestini finala i Bešiktaša u grupnoj fazi takmičenja.

Jusuf El Arabi (©Reuters)Jusuf El Arabi (©Reuters)

Kod Olimpijakosa na treningu pred put na Ostrvo se povredio Portugaalc Žoze Sa i on najverovatnije neće moći da pomogne grčkom šampionu. Njegova zamena je Francuz Bobi Alen. Takođe, zbog crvenog kartona u prvom meču neće igrati ni defanzivac Ruben Semedo. Povređen je i Alžirac El Arbi Sudani. Srbin Lazar Ranđelović šansu vreba sa klupe za rezerve.

U protekloj rundi, Olimpijakos je iznenadio eliminacijom Arsenala. Sada mu na put stoji još jedan premijerligaš.

OČEKIVANI SASTAVI

VULVERHEMPTON: Patrisio, Boli, Koadi, Sais, Doerti, Dendonker, Mutinjo, Neves, Žoni, Žota, Himenez.

OLIMPIJAKOS: Alen, Elabdelui, Ba, Sise, Cimikas, Giljerme, Buhalakis, Kamara, Valbuena, El Arabi, Masuras.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Sreda

Kopenhagen - Bašakšehir 3:0 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Vind 4, 52, Falk 62/ 

Šahtjor - Volfzburg 3:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1/

Inter – Hetafe 2:0 (1:0)

/Lukaku 33, Eriksen 83/

Mančester junajted – LASK 2:1 (0:0) /prvi meč 5:0/

/Lingard 57, Marsijal 88 – Vajsinger 55/

Četvrtak

18.55: (1,60) Leverkuzen (4,00) Rendžers (5,10) /prvi meč 3:1/

18.55: (2,40) Sevilja (3,30) Roma (3,00)

21.00: (1,80) Vulverhempton (3,45) Olimpijakos (4,80) /prvi meč 1:1/

21.00: (3,35) Bazel (3,45) Ajntraht (2,15) /prvi meč 3:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Diogo ŽotaVulverhemptonOlimpijakosLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara