ŽREB ZA KUP SRBIJE: Čekaju nas dva derbija za četiri dana, Radnički dočekuje Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 12:01

Mečevi polufinala na programu 24. aprila

Čekaju nas dva derbija za četiri dana. Posle prvenstvene utakmice, Crvena zvezda i Partizan će odmeriti snage i u polufinalu Kupa Srbije. I to na istom mestu, stadionu Rajko Mitić. To je odlučeno na današnjem žrebanju parova polufinala masovnijeg takmičenja u Staroj Pazovi. U drugom polufinalnom okršaju Radnički iz Kragujevca će dočekati Vojvodinu.

Praktično, biće ovo repriza finalnih predstava iz 2021. i 2022. godine. Tada je Crvena zvezda takođe bila domaćin Partizanu u kupu, samo u završnoj predstavi crno-beli čekaju na pehar masovnijeg takmičenja od 2019. godine, kada su upravo golom Bojana Ostojića bili bolji od tima Vladana Milojevića. Godinu dana kasnije savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa Srbije, ali im je trofej izmakao, jer ih je Vojvodina savladala u Nišu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Izabrane vesti

Teško da su u Ljutice Bogdana i Humskoj zadovoljni ovakvim ishodom. Posebno, što ih posle dva velika derbija očekuju mečevi u plej-ofu.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Kragujevcu. Nema sumnje da će stadion Čika Dača, posebno posle trijumfa nad Novim Pazarom, biti odlično popunjen. Ekipa Feđe Dudića ovog proleća igra euforično, i sigurno se u Šumadiji nadaju da preko Kupa mogu da se domognu evropske karte. Na početku drugog dela prvenstva 18. februara Vojvodina je slavila protiv Vojvodine sa 2:1 pogotkom Ristića iz penala. Identičnu pobedu kao domaćin ostvarila je Vojvodina. Mrežu Radničkog 2. septembra pogađali su Filip Malbašić i Bolingi.

Prema propozicijama kup takmičenja u slučajnu nerešenog rezultata posle 90 minuta, odmah se izvode jedanaesterci.

Finale Kupa Srbije na programu je 23. maja. Domaćin bi trebalo da bude Loznica, odnosno novi stadion Lagator.


tagovi

Kup SrbijeVladan MilojevićIgor DuljajFeđa DudićBožidar Bandović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara