©Screen shot
©Screen shot

Zvezda dovodi štopera iz Bazela: Pozajmica, plus otkup za 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.09.23. | 09:55

Naser Điga će biti novi igrač srpskog šampiona

Tražila je Crvena zvezda pravo rešenje u poslednjoj liniji, nakon odlaska Strahinje Erakovića u Zenit, a izbor je pao na talentovanog Nasera Đigu i Bazela, saznaje Mozzart Sport.

Điga ima 20 godina i reprezentativac je Burkine Faso. U Bazel je stigao na leto 2021. godine, a za Bazel je odigrao 22 utakmice, od čega sedam u ovoj sezoni u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, mladi fudbaler u redove srpskog šampiona stiže na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa za 2.000.000 evra.

Naser Điga je stasao u ekipi Vitese iz njegovog rodnog grada Bobo Djulasoa, a za Bazel je debitovao 29. jula 2021. godine protiv albanskog Partizanija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

U prošloj sezoni je igrao na pozajmici u francuskom Nimu, za koji je zabeležio 21 nastup, ali nije uspeo da mu pomogne da opstane u Ligi 2.

Điga je u martu prošle godine ostvario dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Burkine Faso, dok je pre toga četiri puta igrao za selekciju do 20 godina.

Od dosadašnjih sedam nastupa za Bazel u ovoj sezoni, Điga je bio starter na dva meča. Protiv Sent Bleza u Kupu Švajcarske i nedavnom prvenstvenom porazu od Lozane (1:2).


tagovi

Naser Điga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara