Zvezdin period vraćanja dugova i opasnog življenja

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 09:50

Crveno-beli današnjim mečom protiv Čukaričkog (16.00) počinju seriju teških duela

Crvena zvezda današnjim duelom protiv Čukaričkog (16.00) počinje period opasnog življenja, odnosno seriju mečeva koja može da nagovesti rasplet šampionske trke sa Partizanom u Mozzart Bet Superligi. Pokušaće crveno-beli da vrate jesenji dug ekipi sa Banovog brda, koja ih je savladala kao domaćin (1:2) i nagovestila brojne nedostatke u sistemu Baraka Bahara.

Vladan Milojević je rezultatski odlično počeo drugi mandat na klupi Crvene zvezde. Pobeđeni su Voždovac (2:1) i Novi Pazar (3:0). Identičan skor ima i Čukarički sa novim šefom stručnog štaba Gordanom Petrićem.

Izabrane vesti

Neće se Brđani predati bez borbe, pošto su im bodovi potrebni za plasman u Evropu, ali ih Crvena zvezda redovno pobeđuje na Rajku Mitiću. Prošle sezone odigrali su tri meča na najvećem srpskom stadionu, uz stopostotan učinak crveno-belih i gol razliku 9:1.

Crvena zvezda je, za razliku od prva dva meča, popunila redove, očekuje se još oporavak Aleksandra Kataija i Koste Nedeljkovića, kako bi Vladan Milojević imao sve raspložive snage. Teško da će iskusni stručnjak mnogo kombinovati, pošto mu je plan da do utakmice sa Partizanom uigra tim i stekne automazime u igri. Pitanje je samo ko će da bude bonus igrač, pošto je povreda Koste Nedeljkovića napravila mali karambol u igračkom kadru Crvene zvezde. Najbliži tom statusu je mladi Uroš Sremčević, mada je Šerif Endijaje postigao pogodak u Novom Pazaru i nagovestio uspon forme.

„Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup. Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica“, poručio je Vladan Milojević.

Pre poslednjeg okršaja Crvena zvezda je nanizala 11 trijumfa protiv ovogodišnjeg predstavnika Srbije u Ligi konferencija. Jasno je ko je favorit u predstojećem okršaju, posebno što crveno-beli nemaju pravo na kiks uoči mečeva sa TSC-om i Partizanom.

Međutim, neće biti lako crveno-belima. Dolaskom Gordana Petrića, Čukarički igra sa mnogo više samopouzdanja, što se videlo na gostovanju Radniku iz Surdulice. Potom su Brđani slavili i u sudaru sa Železničarom, pa u mirnoj atmosferi dočekuju gostovanje na Marakani. Uz podatak da kuburi sa pozicijom centralnog napadačaq. Povratnik Tedić je u fazi oporavka, Milanu Pavkovu još nije stigao sertifikat iz Saudijske Arabije. Tako da će na poziciji devet zaigrati Zvezdino dete, Luka Adžić.

"Posle šest osvojenih bodova na startu prolećnog dela šampionata, sa velikom dozom samopouzdanja idemo na gostovanje Crvenoj zvezdi. Jesu utakmice protiv večitih rivala malo drugačije, ipak se radi o najboljim timovima u našoj ligi. Svi igrači imaju dodatni motiv da se dokažu. Rezultatski, bodovi u ovom meču vrede više, ali zna se šta donose eventualne pobede protiv Zvezde ili Partizana. Mi smo narednog rivala na Banovom brdu savladali, ali možda bih više voleo da smo u nekim mečevima protiv slabijih rivala bolje odigrali, bilo je duela na kojima smo prosuli bodove", rekao je Gordan Petrić.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI (16.00 TV ARENA)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Glazer – Điga, Spajić, Dragović – Bukari, Kanga, Mijailović, Olajinka – Hvan, Ivanić – Sremčević.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović – Steanović, Vranješ, Jovanović, Tošić – Sisoko, Docić – Ivanović, Miladinović, Endijaj – Adžić.


MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

13.45: (9,50) Radnik (4,90) Partizan (1,35)

16.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (10,5)

18.30: (4,10) Železničar (3,50) TSC Bačka Topola (1,90)

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Vladan MilojevićGordan PetrićLuka Adžić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara