Kolbi Ros (©ABA League/Dragana Stjepanović)
Kolbi Ros (©ABA League/Dragana Stjepanović)

Amerikanac manje u Budućnosti: Kolbi Ros se vraća u Italiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 15:33

Bivši MVP italijanskog Palakanestra napustio redove ekipe iz Podgorice

Stigao je letos u glavni grad Crne Gore sa epitetom velikog pojačanja. Možda i najvećeg, s ozbirom da je minule sezone bio MVP italijanskog Palakanestra. Ipak, nije se Kolbi Ros najbolje snašao u Podgorici, pa se posle samo 23 upisana nastupa rastao sa ekipom Budućnosti.

Amerikanac od kojeg se očekivalo da bude predvodnik ekipe je beležio 8,3 poena i 3,7 asistencija u svim takmičenjima, ali tek 5,2 poena u Evrokupu. Nedavno je u Moraču stigao i Jogi Ferel, pa je postalo jasno da bi neko iz spoljne linije mogao da digne sidro, a izbor je, čini se i očekivano, pao na Rosa. Mekinli Rajt je dosad ipak ostavio bolji utisak.

Izabrane vesti

Neće 26-godišnji bek morati dugo da čeka na novi angažman, jer kako je pre nekoliko dana Sportando preneo, u svojim redovima ga želi italijanska Tortona. To znači da bi mogao da se vrati u Palakanestro, gde je minule sezone dominirao kao košarkaš Varezea.

Podgoričani generalno igraju ispod očekivanja ove sezone. U ABA ligi su na učinku 8-4, dok u Evrokupu imaju tek četiri trijumfa na 11 mečeva. Pred ekipom Andreja Žakelja je verovatno ključni meč za plasman u narednu fazu, pošto u Vroclavu gostuje Šlonsku koji dosad ima samo jednu pobedu.

"U Poljskoj nas očekuje veoma zahtevna utakmica, za biti ili ne biti, mada se to može reći za svaki meč u Evrokupu. Slask je tim koji igra sve bolje, savladali su Turk Telekom na strani i protiv Kluža su odigrali kvalitetan meč koji je odlučen u poslednjim trenucima, svega par poena razlike. Svakako se radi o ekipi koja je za respekt i koja igra sa dosta šuteva za tri poena i tu ćemo usmeriti fokus i energiju u defanzivi. To je jedna od stvari koju pominjem pred svaki meč, ukoliko smo mi na nivou sa energijom i fokusom možemo savladati bilo kojeg protivnika. U meču sa Partizanom se mogu izvući određeni pozitivni segmenti, ali je bilo i negativnih. Potrebno je da gledamo sebe, da podignemo agresivnost u odbrani u odnosu na prethodne mečeve. Energija je ključ da se vratimo iz Poljske sa pobedom", rekao je Žakelj pred duel u Poljskoj.



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKolbi RosAndrej Žakelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara