©MN Press
©MN Press

Barsa blizu važnog potpisa: Džabari Parker želi da ostane, ali pod jednim uslovom

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.04.24. | 20:48

Na koji su u španskom klubu spremni da pristanu

Košarkaški klub Barselona blizu je da završi jedan od važnih poslova za narednu sezonu. Kako navodi španski Encestando, Džabari Parker nadomak je potpisivanja novog jednogodišnjeg ugovora sa katalonskim timom.

Pomenuti portal ističe da nije bilo većih komplikacija tokom pregovora. Parkeru je navodno ponuđen produžetak ugovora još sredinom februara, posle finala Kupa Kralja - koje je Barselona izgubila - a ideja o obnovi saradnje naišla je na pozitivnu reakciju 29-godišnjeg Amerikanca.

Izabrane vesti

Ipak, Parker je insistirao na ubacivanju izlazne klauzule za NBA u slučaju da dobije ponudu nekog od klubova iz najjače lige na svetu da se vrati u domovinu, što je odložilo rukovanje dveju strana. Katalonci su u međuvremenu pristali na Parkerov zahtev, ali uz kompromisno rešenje, te bi iskusni košarkaš najkasnije do sredine jula trebalo da obavesti Blaugranu hoće li iskoristiti klauzulu i vratiti se u SAD.

Parker je letos stigao u Barselonu kao riskantantna opklada uprave španskog kluba, budući da od januara 2022. godine nije odigrao nijednu utakmicu, ali i zbog činjenice da mu je to bilo prvo iskustvo izvan NBA.

Početak nije bio spektakularan, ali je Džabari iz utakmice u utakmicu popravljao lični učinak i postajao sve važniji šraf u timu Rođera Grimaua. U Evroligi je u proseku beležio 10,3 poena, 3,9 skokova i 9,3 indeksna poena za nešto više od 23 minuta po utakmici.


tagovi

Džabari ParkerKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara