Kenan Kamenjaš (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Kenan Kamenjaš (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Borba dostojna plej-ofa u Ljubljani, Budućnost ne da drugo mesto

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 19:51

Podgoričani slavili protiv Cedevite Olimpije posle 40 borbenih minuta

U jednom od regionalnih derbija, košarkaši Budućnosti su upisali vrednu pobedu, pošto su u okviru 22. kola ABA lige savladali Cedevitu Olimpiju na strani 72:80.

Podgoričani su tako sačuvali drugo mesto na tabeli i zadržali korak za vodećom Crvenom zvezdom, ali i ostali ispred Partizan Mozzart Beta, koji sada ima dve pobede, ali i utakmicu manje. Plavi su na učinku 17-6, Zvezda je na 18-3 (meč manje), dok crno-beli pred okršaj sa ekipom Borac Mozzarta imaju bilans 15-6. Ljubljančani su se manje-više isključili iz borbe za jedno od prva tri mesta, pa su četvrti sa 14-8. Odluka o tome ko će se drugog mesta dalje, pod pretpostavkom da crveno-beli sačuvaju prvo, mogla bi da padne u pretposlednjem kolu ligaškog dela, kada će Partizan gostovati u Morači (krajem marta ili početkom aprila).

Izabrane vesti

Najkorisniji igrač pobedničke ekipe na kraju je bio Kenan Kamenjaš sa 16 poena i sedam skokova za indeks 24. Alerik Frimen je dodao 10 poena, koliko je postigao i Mekinli Rajt (indeks 15), ali je bivši igrač Dalasa imao i po četiri asistencije i uhvaćene lopte, ali i +/- parametar +19. Dobar posao je pod obručima odradio i Nikola Tanasković sa osam poena i četiri skoka (indeks 15).

U redovima Cedevite Olimpije je daleko najbolji bio bivši košarkaš Podgoričana Džastin Kobs. Bivši reprezentativac Crne Gore je protiv nekadašnjeg kluba upisao dabl-dabl sa 15 poen ai 10 asistencija za najveći indeks korisnosti na utakmici 26. Šon Džons je dao vredan doprinos, pogotovu u drugoj četvrtini kada je Budućnost pretila da se odlepi, pa je takođe brojao do 15, dok je 13 poena dodao Dvejn Stjuart. Dvocifreni i Jaka Blažič i Aleksander Šaškov sa po 10 poena.

Delovalo je sredinom druge četvrtine da bi Zmajevi mogli da se obrukaju kod kuće, pošto je Budućnost posle nešto manje od 15 minuta vodila 16:32. Ipak, razmrdao je Kobs domaćina, usledile su dobre sekvence Džonsa i Stjuarta, te su Ljubljančani za samo nekoliko minuta prišli na 36:38, pa se na veliki odmor otišlo sa 37:41.

Usledila je velika borba po povratku na teren, zaigrala su oba tima i čvršće u odbrani, teže se dolazilo do poena, a domaćin je čak i preokrenuo na četiri minuta do poslednje četvrtine, pošto je posle trojke Šaškova poveo 54:51. Ipak, izabranici Andreja Žakelja su ostali pribrani, pa su zatvorili deonicu sa pet vezanih poena i vratili prednost. Odlepili su se gosti potom, Kamenjaš je ređao poene, da bi na 65 sekundi do kraja stajalo 68:76 na semaforu. Vezao je domaćin četiri poena, ali je ipak bilo kasno za veliki preokret, pa su gosti iz Crne Gore sačuvali višak preciznim hicima sa linije penala.

ABA LIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

/Žganec 21 - Marić 15/

Petak

Split - Mornar 87:75

/Šorter 20 - Veders 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

/Kobs, Džons 15 - Kamenjaš 16/

Nedelja

19.00: Crvena zvezda - Krka

Ponedeljak

17.00: Studentski centar - FMP

19.00: Borac Mozzart - Partizan Mozzart Bet

21.00: Mega - Cibona



tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaKenan KamenjašAlerik FrimenNikola TanaskovićDžastin Kobs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara