Nemanja Nedović (Foto: Starsport)
Nemanja Nedović (Foto: Starsport)

Crveno-bela rapsodija, Nedović i drugovi razbili Cibonu sa 39 razlike

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.11.22. | 17:48

Najubedljivija pobeda Crvene zvezde u tekućoj sezoni - 92:53

Srpski i regionalni šampion se vratio na pobednički kolosek i u ABA ligi. I to sa stilom. Iako je tražila pravi ritam u prvih 10 minuta, nošena šuterski veoma raspoloženim Nemanjom Nedovićem slomila je Crvena zvezda otpor Cibone već u drugoj deonici, a onda je do kraja oduvala - 92:53.

Crveno-beli su tako na najbolji način zalečili rane posle iznenađujućeg kiksa u prethodnoj rundi Jadranske lige protiv Zadra i popravili učinak na 5-1, nanevši Zagrepčanima četvrti poraz (3-4).

Izabrane vesti

Nije možda meč otvoren kako se Duško Ivanović nadao. Bilo je propusta u odbrani, nekoliko loših rešenja u napadu, koji su nakratko zabrinuli navijače da se ne ponovi scenario sličan iz susreta sa Zadranima. Ipak, pravovremeno su se crveno-beli trgli i već u drugoj deonici postavili stvari na svoje mesto. Nisu ušli u paniku, Nedović je namestio nišanske sprave i nemilice zatrpavao koš rivala, uspostavljena je kontrola u reketu, odbrana se igrala na daleko višem nivou... Očas su je domaćin stekao dvocifrenu prednosti i dobio krila. Bilo je prostora i za atraktivne poteze, rasterećenu igru u napadu, pa su se pronalazila bolja rešenja, dolazilo i do lakih poena.

Na odmor se otišlo sa plus 12 u korist branioca trona, a vrlo brzo je postalo jasno da gost nema snage da odgovori. Nanjušili su Ivanovićevi izabranici krv, nisu supštali broj obrtaja ni kada su poveli 20, 30 razlike u poslednjoj deonici. Otvorila se prilika i za mladog Nikolu Topića da upiše minute, kao i za Ognjena Dobrića da namesti ruku, pošto ga šut nije najbolje služio u većem delu utakmice. Na kraju više nego ubedljiva pobeda, koja će dodatno popraviti samopouzdanje srpskom šampionu posle turbulentnog početka sezone.

Nedović je bio najefikasniji sa čak 24 poena i fantastičnih 5/6 van linije za tri poena (indeks 30). Novu odličnu partiju pružio je i Nikola Ivanović sa 10 poena i šest završnih dodavanja, dok je Filip Petrušev sjajno iskoristio svoje mintue i došao nadomak dabl-dabla sa 14 poena i devet uhvaćenh lopti. Svi igrači Zvezde su se upisali u listu strelaca osim Stefana Lazarevića.

Kod Cibone jedini dvocifren Aleksandar Aranitović sa 10 poena, po devet su dodali Ivan Majcunić, Lovro Mazalin i Filip Bundović.

CRVENA ZVEZDA - CIBONA 92:53

(21:20, 29:18, 22:8, 20:7)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Uroš Nikolić, Gordan Terlević, Aleksandar Davidov

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Mitrović 8, Lazić 4, Martin 4, Dobrić 5, Ivanović 10, Nedović 24, Kuzmić 6, Petrušev 14, Topić 2, Bentil 7

Cibona: Radovčić, Perasović, Smajlagić, Majcunić 9, Mazalin 9, Aranitović 10, Baković 3, Kapusta 7, Ljubičić 6, Bundović 9

Posle solidnog početka crveno-belih i prednosti 8:2, serija slabih realizacija domaće ekipe omogućila je Ciboni da uhvati priključak, pa i da nakratko preokrene. Ubrizgao je Ivanović svežu krv sa promenom gotovo kompletne petorke u finišu kvartala, pa su uz dobru rolu Petruševa u napadu crveno-beli na prvi odmor otišli sa minimalnim viškom (21:20). A onda je Nedović namestio ruku.

Vezao je Zvezdin bek tri trojke, pa iznudio faul u napadu i crveno-beli su poleteli. Nadovezao se Ivanović sa "2+1" i fantastičnim alej-up dodavanjem za Petruševa koji efektno zakucava za 35:24 na isteku 13. minuta. Zaigrali su Ivanovićevi izabranici angažovanije i u odbrani, brzo izvukli protivnika iz "bonusa", pa su bez većih problema održavali prednost. Tačku je trojkom i presečenim pasom u poslednjim sekundama na prvo poluvreme stavio Vildoza, pa su domaći igrači na odmor otišli sa 50:38, uz 13 poena Nedovića i 12 Petruševa.

Nastavila je Zvezde u trećoj deonici gde je stalo u drugoj. Nedović i Ivanović su bili nerešiva enigma za Cibonu, a crveno-beli su uspostavili i bolju kontrolu u reketu, držali odbranu na visokom nivou i za gotovo šest minuta dozvolili rivalu svega jedan koš iz igre. Razlika je zahvaljujući seriji domaćina 17:2 otišla na 25 poena i bilo je jasno da se braniocu trona neće ponoviti kiks iz prethodne runde.

Ušla je Crvena zvezda u poslednjih 10 minuta sa 26 poena viška, ubrzo povela sa 30 i bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će upisati petu pobedu u ABA ligi. Na kraju, plus 39.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

FMP Železnik - MZT Skoplje 101:97

/Valinskas 19 - Mićović 18/

Studentski centar - Borac Mozzart 93:84

/Džekson 21 - Lešić 17/

Subota

Crvena zvezda - Cibona 92:53

/Nedović 24 - Aranitović 10/

18.00: (3,90) Zadar (16,0) Budućnost (1,30)

20.00: (1,85) Igokea (14,0) Cedevita Olimpija (2,05)

Nedelja

17.00: (1,55) Mornar (14,5) Mega (2,70)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -22,5) Split (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaNemanja NedovićNikola IvanovićFilip PetruševDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara