Dejan Radonjić i Petar Mijović (©MN press)
Dejan Radonjić i Petar Mijović (©MN press)

Dejan Radonjić odbio da se vrati u Budućnost, Petar Mijović ostaje u Podgorici

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 10:36

Bez promene na klupi plavih

Pominjalo se prethodnih dana da bi Dejan Radonjić mogao da se vrati u Budućnost posle 10 godina, ali RTCG je istakao da se to neće desiti. Radonjić je imao duge i ozbiljne pregovore sa čelnicima podgoričkog kluba, ali je na kraju odbio ponudu, između ostalog i zbog revolta dela navijača Budućnosti, iskazanog prethodnih sedmica uvredljivim grafitima na njegov račun na nekoliko podgoričkih fasada.

Kako je zvanično obelodanjeno, šampion Crne Gore neće menjati trenera, Petar Mijović će sedeti na trenerskoj klupi i naredne takmičarske godine.

Izabrane vesti

"Petar Mijović je zaslužio poverenje Upravnog odbora i nastaviće saradnju sa Budućnosti. Mladi stručnjak ima bogatu istoriju i povezanost sa našim klubom jer je 2019. godine na klupi Budućnosti naslijedio Jasmina Repešu i osvojio titulu prvaka Crne Gore. Narednu sezonu, koja je prekinuta zbog korona virusa, je preuzeo ekipu tokom sezone i osvojio Kup Crne Gore. Na kraju upravo završene sezone Mijović je preuzeo plavo-bijele i predvodio ih do nove titule u domaćem šampionatu.

Petar će biti upravo ta potrebna energija koja treba našem timu u periodu koji je pred nama.

Naša ekipa će igrati i ove godine Evrokup, i već znamo određen broj protivnika iz grupe i znamo da neće biti lako.

Tu je i jaka konkurencija u ABA ligi, pa ćemo zajedno sa našim Petrom prionuti na posao da napravimo što jaču i konkurentniju ekipu", stoji u saopštenju Podgoričana.

Propala je tako šansa da se Radonjić, koji je Plave prethodno vodio osam sezona, stigavši dva puta do četvrtfinala Evrokupa, nakon Crvene zvezde, Bajerna i Panatinaikosa, ponovo vrati u Podgoricu i to u trenutku kada su se, kako se činilo, poklopile ambicije.

Mijović je se u završnici minule sezone vratio u redove Budućnosti i nasledio Vladimira Jovanovića na poziciji šefa struke. Osvojio je duplu krunu u Crnoj Gori i igrao polufinale ABA lige, u kojem je izgubio od Crvene zvezde.

Ovaj 41-godišnji stručnjak rodom iz Bara je trenersku karijeru počeo kao asistent u OKK Primorska, radio je potom i u Baru, a prvi samostalni angažman ostvario je u KK Podgorica.

Potom je bio asistent u francuskom Roanu, predvodio Zetu, Baškim iz Pizrena i Sigal iz Prištine, da bi 2017. stigao u Buudćnost, gde je najpre radio sa mlađim selekcijama. Potom je bio pomoćnik u prvom timu, pa ga u dva navrata i predvodio u periodu od 2019. do 2021. godine.

Usledio je novi odlazak u inostranstvo, predvodio je kratko poljski Šlonsk i radio u Mađaraskoj, da bi se minulog leta vratio u prestonicu Crne Gore i radio u omladinskim kategorijama Studentskog centra, pre nego što je ponovo preuzeo Budućnost.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaDejan Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara