Dobro došao nazad, Serhio! Ljulj pogodio one njegove lude trojke, Kerol nastavio, Real slomio PAO

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 20:46

Kraljevski klub došao do vođstva od 2:1 u seriji

Posle tri meča - Real Madrid vodi protiv Panatinaikosa s 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Serhio Ljulj se vratio na parket u trećem činu ovog obračuna, mašio tri četvrtine sve što je bacio, onda pogodio dve daleke trojke u poslednjoj deonici i najavio pobedu Reala koju je potvrdio trojkom Džejsi Kerol - 81:74.

Ipak, nije to pobeda Ljulja, nego mnogo više celog tima Reala koji je imao mnogo više raspoloženih igrača večeras (Džejsi Kerol bio odličan) i u tome je imao prednost u odnosu na Panatinaikos koji se najviše oslanjao na umeće Nika Kalatesa.

Zaigrao je Ljulj 258 dana posle povrede, ali videlo se da nije u formi, sve dok nije ušao u nju tokom meča. Svoj prvi poen dao je tek u poslednjoj deonici, a pre toga je imao pet promašaja, od toga četiri za tri poena. Ali, onda je dao trojku na četiri minuta pre kraja, veoma važnu za Real, a potom i još jednu! I to u svom stilu, iz vrlo teških pozicija. 

Izabrane vesti

Tu je prebacio čitav momentum utakmice na stranu Reala. A Kerol je trojkom na manje od minut pre kraja samo potvrdio da će Kraljevski klub do 2:1.

Bio je to sve vreme meč u kom nijedna od ekipa nije uspevala previše da se odmakne. Posle prve deonice bilo je nerešeno, a Madriđani su na pauzu otišli s pet poena prednosti. Treća deonica je bila ta u kojoj je Real mogao da prelomi utakmicu, vodio je i 13 razlike, još u nekoliko navrata po 11 razlike, ali je u poslednjih 10 minuta Real ušao sa samo četiri poena prednosti.

Za to su se najviše potrudili Nik Kalates koji je počeo da daje trojke što mu svakako nije jača strana, te Džejms Gist.

Važan igrač u poslednjoj deonici za Kraljevski klub bio je Džejsi Kerol sa dalekom trojkom, pa potom i flouterom, dok je Kalates nastavio da praktično igra sam protiv Reala. Potom se probudio Ljulj, Džejms uzvratio ludom trojkom, ali u tom obračunu Real je bio dosta jači. U svemu je i Felipe Rejes imao odlične role u skoku.

Sve u svemu, Real je bio kompletniji.

Kerol je bio najefikasniji kod Madriđana s 17 poena i bio je jedini dvocifren igrač To vam govori koliko je domaćin imao raznovrsnost u napadu. Fernandez je dao devet poena, po osam su dodali Rendolf, Ajon, Ljulj i Tejlor. Dončić je ubcio sedam poena i imao 10 skokova.

Panatinaikosu nije pomogli što je Kalates dao 26 poena i imao četiri asistencije.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆE UTAKMICE

Utorak

Žalgiris - Olimpijakos 80:60   /u seriji 2:1/
/Dejvis 18 - Spanulis 14/

Baskonija - Fenerbahče 88:82   /u seriji 1:2/
/Bobua 19 - Veseli 17/

Sreda

Real Madrid - Panatinaikos 81:74 /u seriji 2:1/
/Ljulj 17 - Kalates 26/
19.00: (2,70) Himki (14,5) CSKA (1,55)   /u seriji 0:2/


tagovi

Serhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara