""
""

Emotivna ispovest Saše Đorđevića: Navikao sam da mi ne veruju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.16. | 08:36

„Nikada nećete čuti da tražim alibi, sad možemo da imamo kontinuitet“, poručio selektor košarkaša

Bio je decembar 2013. godine. Tražio se neko ko u Srbiji može da pokrene točak košarkaške istorije - da ponovo budemo velesila. Ispostavilo se da je predsednik KSS Dragan Đilas pogodio ju centar mete odlukom da posle sušbnog perioda poverenje ukaže Aleksandru Đorđeviću.

Igračka veličina, ali trener bez velikog iskustva, šampionski kod je preneo na novu generaciju. Bio je drugi na Mundobasketu, četvrti u Evropi, a zatim je kao nagrada došlo srebro iz Rija... U ekskluzivnoj ispovesti za Blic Sale Nacionale se prisetio dana kada je promovisan u selektora.
„Mnogi niste verovali, kao ni sad“,  obratio se novinaru Blica Aleksandar Đorđević.

Izabrane vesti

Prisetio se početaka. Ispred sebe je imao nedefinisane odnose, ali i velike ciljeve. Prvi mali zahtev bio je vrlo ambiciozan.
Cilj mi je bio da pobedimo selekciju Španije, koja godinama dominira, da iz toga proisteknu veće stvari. Da prenesem energiju i entuzijazam, koji sam uvek imao, na igrače. Nismo više bili velesila u košaraci, ali to nam nije  uzimalo pravo da radimo i da želimo da pobedimo. Okupili smo grupu koja je spremna da sve podredi zajedničkom cilju, da ispravi grešku saigrača, da se žrtvuje kao jedan“.

Ostalo je već istorija. Od Mundobasketa do svečanog dočeka u Beogradu posle Olimpijskih igara naša košarkaška reprezentacija je hodala putem posutim laticama. Bilo je i teških trenutaka kao posle poraza od Litvanije na EP.
„Shvatiš na Igrama koliko je teško doći do medalje, a mi u košarci imamo dve. Ostvarili smo san, gurali jedni druge u selu. Zato su igre specifične. Zato mi je žao što Bjelica nije sa nama, jer on je deo nas. Moj cilj je da imamo kontinuitet. Mislim da možemo da ga nastavimo, da iskoristimo smene generacija u Francuskoj, ili promene u Španiji ili Litvaniji“.

Rođeni šampion se ne zadovoljava postignutim. Sledi evropsko prvenstvo.
„Nikad nisam tražio izgovore, ni u povredama ni u drugim stvarima. Neći ni ubuduće. A tražiće se još više od nas posle ove tri godine. Imamo obavezu da nastavimo sa kvalitetnim radom. Na pravom smo putu.“

(Foto Action Images)


tagovi

SrbijaRio 2016EvropaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara