Karl-Entoni Tauns (© FIBA)
Karl-Entoni Tauns (© FIBA)

Entoni Tauns pričao o Srbima: Obožavam Bogija, a Jokiću čestitam na svemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 16:40

Najbolji igrač Dominikane i Minesote pričao o reprezentaciji Srbije posle pobede nad Filipinima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Bez ikakve dileme, meč između Dominikane i Filipina je zaokupirao pažnju svih u Manili. Prvo zbog oborenog rekorda jer je na tribinama bilo preko 38.000 navijača, a onda i zbog dve istinske NBA zvezde na parketu. Sa jedne strane Karl Entoni-Tauns je predvodio Dominikanu do pobede protiv Džordana Klarksona i Filipina.

Izabrane vesti

Posle meča, Tauns nije krio oduševljenje. Prva violina Minesote se vratila u dres nacionalnog tima posle 10 godina i odmah je doneo pobedu svojoj ekipi koja se nada da bi mogla da prođe grupnu fazu.

"Uspeli smo da ostanemo kocentrisani, disciplinovani. Ponosan sam na saigrače što smo uspeli da otvorimo šampionat pobedom, srećan sam", rekao je najbolji strelac Dominikane.

Ubacio je 26 poena, ali je iz igre ubacio samo pet od 16 šuteva..

"Nisam toliko zadovoljan što se mog šuta tiče, ali dobro. I on će da se popravi, najbitnije da smo počeli baš onako kako smo želeli, a to je pobedom".

Na utakmici su bili i novinari iz Srbije koji su odmah upitali Taunsa da prokomentariše Orlove, a pre svega našeg lidera Bogdana Bogdanovića.

"Obožavam Bogija. Izuzetno je talentovan, sjajna je stvar za NBA što ima takvog momka koji ima talenat i kvalitet".

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------

Ukoliko Dominikana nastavi da igra na ovom nivou, postoji velika verovatnoća da se u narednoj fazi takmičenja sastane baš sa Srbijom.

"Ne znam da li ćemo igrati protiv Srbije, ali bih voleo. Došao sam ovde da se takmiči protiv najboljih".

Priča nije mogla da prođe a da se ne pomene Nikola Jokić. Njih dvojica su već godinama veliki rivali, a na putu ka tituli Nikola Jokić je baš preko Karla Entonija-Taunsa krenuo po titulu. Ipak, Jokića ovog leta nema u dresu Srbije na velikom takmičenju.

"Sve ono što sam rekao za Bogdana, važi i za Jokića. Neverovatan je. Pozdravljam ga, i čestitam mu na svemu što je uradio. Biti šampion u NBA ligi je neverovatan uspeh. Svaka čast i njemu i Denveru. Godinama se borim protiv njega, skoro svakodnevno jer smo u istoj diviziji. Sjajan igrač", završava nasmejani Karl Entoni-Tauns.


tagovi

Karl Entoni TaunsNikola JokićBogdan BogdanovićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara