Nenad Stefanović (©ABA League/Dragana Stjepanović)
Nenad Stefanović (©ABA League/Dragana Stjepanović)

FMP gostuje Ciboni: Na krilima pobede nad Zadrom da nastavimo da rastemo i razvijamo faktički novi tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 16:06

Trener Pantera Nenad Stefanović i plejmejker Čarli Mur izneli očekivanja pred utakmicu u Zagrebu

Košarkaši FMP-a su u prethodnom kolu ABA lige prekinuli seriju loših rezultata i trijumfom nad Zadrom obezbedili učešće u plej-ofu. Konačno su posle određenih promena stvari legle na svoje u ekipi Nenada Stefanovića, a već u ponedeljak ih očekuje novi izazov pošto u okviru 23. runde regionalnog takmičenja gostuju Ciboni u Zagrebu.

Izabrane vesti

"Kao što sam i za prošlu utakmicu govorio, ostajem pri tome, da je Cibona uz malo sreće mogla do plej-ofa ove godine. Njihove igre i pobede koje su imali uključujući i onu nad Evroligašem potvrđuju da imaju izuzetnu sezonu i sve čestitke momcima i treneru Sesaru", rekao je trener Pantera Nenad Stefanović.

Istakao je da je pobeda nad Zadrom bila veoma bitna i da se ekipa sa novajlijama poput Čarlija Mura i Čarlsa Meninga, polako uigrava.

"Što se nas tiče, vidi se po atmosferi i radu na treninzima da nam je mnogo značila pobeda protiv Zadra. Sada smo daleko rasterećeniji i trudićemo se da iz utakmice u utakmicu podižemo formu za mečeve koji nas čekaju u plej-ofu. Želimo da na krilima te pobede nastavimo da rastemo i razvijamo se kao tim jer je ovo faktički novi tim u poslednja dva meseca".

Američki plejmejker koji je došao kao zamena za Trenta Frejzera, Čarli Mur, ističe da je ključ za pobedu u Zagrebu u agresivnoj odbrani.

"Želimo da od prvog momenta utakmice izađemo na teren maksimalno fokusirani na sve zadatke u napadu i odbrani. Znamo da je Cibona veoma talentovana ekipa pa nam je primarno da budemo agresivni u odbrani. Oni vole igru u tranizicji i uzimaju veliki broj šuteva za tri poena, ali je činjenica da imaju igrače u sastavu koji doprinose na različite načine i to im je sigurno najveći timski kvalitet", rekao je Mur.

FMP posle 22 utakmice ima učinak 13-9, dok je Cibona na 8-14. Tim iz Železnika je dobio 19 međusobnih okršaja, 10 više od Cibosa, a kod kuće je doživeo samo jedan poraz od tima iz Zagreba. U prvom delu sezone Stefanovićev tim slavio je sa ubedljivih 111:75 na svom terenu.

ABA LIGA – 23. kolo

Petak:

Zadar – Igokea 67:68

/Božić 18 – Tanasković 26/

Subota:

Borac Mozzart - MZT 105:84

/Hejl 22 - Kuk 20/

Studentski Centar - Budućnost 69:86

/Tasić 14 - Bel Hejns 17/

Nedelja:

Mega - Split 95:80

/Rudan 19 - Nelson 19/

Mornar - Crvena zvezda ODLOŽENO

19.00: (1,10) Partizan Mozzart Bet (23,0) Cedevita Olimpija (7,50)

Ponedeljak:

18.00: Cibona - FMP Železnik

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikCibonaNenad StefanovićČarli Mur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara