Jelovac o odlasku iz Bamberga: Za mene potpuno neočekivano...

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.02.19. | 20:23

Srpski krilni centar za naš sajt govorio o predstojećim reprezentativnim akcijama, želji da igra sa Milošem Teodosićem, ali i klupskim temama

Vest da je Stevan Jelovac promenio klupske boje došla je gotovo iznenada i bez neke prethodne najave. Bamberg je zamenio Gacijantepom, a iako ovakav rasplet pre samo mesec dana nije mogao da se očekuje, sve se okrenulo otkako je Ajnars Bagackis smenjen 19. januara zajedno sa svojim prvim pomoćnikom Marselo Nikola.

Izabrane vesti

Standardni krilni centar srpskog tima u ovim kvalifikacijama morao je da povuče nimalo popularan potez i da se usred sezone rastane se sa klubom u kojem je imao dvogodišnji ugovor. Mada je u razgovoru za naš sajt priznao da je i sam jako iznenađen zbog celog raspleta, kao neko ko je pokazao da ima kvalitet brzo je našao novi tim i nada se da će kao igrač Gacijantepa imati još bolji učinak.
"Meni je, iskreno, sve to bilo potpuno neočekivano. Imao sam minutažu i igrao dobro. Ali, trenera Ajnarsa Bagackisa zamenio je njegov treći pomoćnik (Federiko Perego). Nismo imali neku komunikaciju i on me je samo izbacio iz tima. Nisam bio uopšte u 12, a kada sam posle dve-tri nedelje video da se ništa neće promeniti onda sam u dogovoru s agentom i ekipom došao do odluke da promenim sredinu. Otišao sam u Tursku, dobio sam ponudu i mislim da sam napravio pravi potez, finansijski i timski", priča Jelovac za MOZZART Sport.

Ipak će sačekati još malo dok ne bude video šta ga čeka u novoj klupskoj sredini, pošto mu period transfera iz Nemačke u Tursku, a onda i povratak u Srbiju nisu ostavili vremena da se ozbiljnije upozna s ekipom.
"Bukvalno sam tamo bio dan ili dva, ostavio sam stvari, bio sam sa ekipom na kupu i prvobitni dogovor je bio da ne igram, ali je trener hteo da budem u timu, pa smo se sve brzo dogovorili. Kada se budem vratio u Tursku znaću više. Već početkom marta čeka nas važan duel protiv Turk Telekoma. Bitan jer smo na četvrtom i petom mestu i onda je svaki trijumf važan. Odlično stojimo na tabeli i mislim da je to možda i najbolji uspeh kluba, svakako jedan od najboljih. Cilj nam je da plej-of dočekamo u što boljoj poziciji".

Dok se ne vrati u Gacijantep Jelovac će biti maksimalno posvećen radu sa nacionalnim timom, saigračima i selektorom Aleksandrom Đorđevićem.
"Čekaju nas još dve utakmice, pokušaćemo da budemo maksimalno koncentrisani i da plasman već overimo u Estoniji. Ne bismo da dođemo u situaciju šta će i kako biti pred poslednje kolo. Imamo samo dan ili dva da probamo da se uklopimo što više, jer se već dovoljno poznajemo. Ne bi trebalo da bude nekih većih problema", smatra rođeni Novosađanin. 

Idealan scenario za Orlove i njihove verne pristalice jeste da utakmica protiv Izraela u nedelju bude revijalnog tipa, odnosno da se već u Talinu reše sve dileme.
"Mislim da će biti tako. Nećemo da razmišljamo sad o Izraelu, ali ćemo se svakako maksimalno potruditi da u Talinu prebrinemo sve brige i da onda uživamo. Imamo sasvim kvalitetan tim da to uradimo, zato samo treba da ostanemo usmereni da posao odradimo kako treba. U Beogradu smo ih dobili, recimo, laganije, ali koliko znam meč u Talinu odigraće u nešto drugačijem sastavu, sa novim igračima, starijim, iskusnijim. Opet, verujem da imamo dobru ekipu i da ćemo mi pobediti".

Osim kvaliteta koji je bez ikakve sumnje na strani ekipe Aleksandra Đorđevića, potrebne su još neke "sitnice" kako bi se pobeda na papiru prenela i na semafor...
"Da, moramo da odigramo timski jako dobro, da budemo smireni i budemo pravi u odbrani. Oni su mlada ekipa, nisu mnogo iskusni, sem nekoliko igrača... Verujem da će to sve biti dovoljno da pobedimo".

Prva zvezda poslednjeg okupljanja nacionalnog tima u ovoj predigri za Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar) bio je Miloš Teodosić, koga je ceo tim dočekao raširenih ruku.
"Ne treba ni da pričam o tome kakav je igrač Miloš Teodosić. On je TOP igrač evropske i svetske košarke, meni će biti čast da igram s njim, kao i svima u timu, a biće mi prvi put da igramo zajedno. S njim sam siguran da ćemo uspeti da izvučemo maksimum koji je potreban da se obezbedi plasman u Kinu".

Foto: Star Sport


tagovi

Mundobasket 2019košarkaška reprezentacija SrbijeStevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara