""
""

KK Borac startuje protiv Smedereva

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.16. | 11:19

Košarkaška liga Srbije otvara vrata čačanskog hrama košarke u subotu 8. oktobra u 19.00 časova

Sezonu 2015/2016. u Košarkaškoj ligi Srbije Borac otvara utakmicom protiv Smedereva u subotu, 8. oktobra. Prethodna dva meseca Čačani su odigrali petnaest pripremnih utakmica.

Izabrane vesti

„Poslednja utakmica Borca odigrana je s večitim rivalom, kraljevačkom Slogom. Bila je to neka vrsta simulacije onoga što nas u subotu očekuje protiv Smedereva. Veoma nam je bitno da novu sezonu otvorimo pobedom. Poznato je da je naša ekipa značajno promenjena u odnosu na prethodnu godinu. Promene su pretrpeli i Smederevci i imaju sastav koji je spoj mladosti i iskustva“, kaže Raško Bojić, trener KK Borac i nastavlja priču o prvoj prepreci, i igračima Smedereva koji će ukrstiti koplja sa čačanskim majstorima košarke.
„Njihovi mladi igrači su već pokazali svoje talente i potencijale i nagovestili uspešne košarkaške karijere. Od iskusnih igrača prevashodno bih pomenuo Božovića sa kojim Smederevo ima čvrstinu, dobru kontrolu reketa i dominantnu unutrašnju igru. Dobri su u napadu, šutu za tri poena, raznovrsni u odbrani. Moja ekipa će morati svih 40 minuta da bude usredsređena na igru, da prepozna i odabere najbolja napadačka rešenja“ jasan je Raško Bojić u čijem pogonu se od pre desetak dana nalaze i povratnik Ivan Žigeranović, koji je u međuvremenu nastupao u Poljskoj i Rumuniji, kao i Aleksandar Todorović, bivši igrač Sloge. Podsećanja radi, Todorović je jedno vreme proveo u Bugarskoj.

„Pošto su igrali samo protiv Sloge, moraju se prilagođavati u hodu. Reč je o kvalitetnim igračima, Žigeranović je dva puta igrao za Borac i s obzirom na to šta je tada pokazao, ne sumnjam da će biti jedan od nosilaca igre u našoj ekipi. Plasman u Super ligu Srbiju je ambicija svih nas u klubu, ali za to će nam biti potrebni i vreme i strpljenje“, tvrdi Bojić, i kaže da je klub sa obale Morave sposoban za velike ciljeve uprkos tome što su tim napustila četiri bitna igrača.

Na njegovu priču nadovezao direktor Borca, Marko Ivanović pozivajući navijače podrže klub na parketu čačanskog hrama košarke, i na svakoj utakmici budu šesti igrač u timu.

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: Duško Radišić Lejča)


tagovi

SrbijaRaško BojićMarko IvanovićKošarkaška liga SrbijeKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara