""
""

Klipersi i Kingsi oči u oči - a hoće li i Teo i Bogdan?

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.17. | 15:46

Bogdanović nažalost pod znakom pitanja za ovaj meč zbog povrede (koja nije ozbiljnije prirode)

Dok većina nas bude u REM fazi sna, u noći četvrtka na petak od 04.30 igraće se duel Los Anđeles Klipersa i Sakramento Kingsa. To nam recimo proteklih sezona ne bi previše značilo, ali će nam ove sezone biti više nego interesantno zato što ćemo gledati obračun naših - Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića

To će se predstojeće noći dogoditi jedino ako Bogdan bude istrčao na parket s obzirom da ima problem sa povredom i da je moguće da neće igrati. Povreda nije teže prirode, ali je tajming utakmice loš. Odlučivaće se pred samu utakmicu.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
(1,35) Los Anđeles Klipers (14,00) Sakramento Kings (3,70)

Inače, Klipersi su taj tim koji u ovoj predsezoni imaju velike probleme sa povredama. Patrik Beverli je povredio desno koleno, Sem Deker je povredio levi kuk, Danilo Galinari desno stopalo, Ostin Rivers donji deo leđa, a Sindarijus Tornvel je iščašio desno rame.

Kod Sakramenta pored Bogdana, problem ima i veoma važan igrač Dareon Foks, te Kosta Kufos, Zek Rendolf i Geret Templ. Dakle, oba tima ulaze oslabljeno u ovaj meč, a nama ostaje nada da će Bogdan zaigrati i odmeriti snage sa svojim saigračem iz reprezentacije Milošem Teodosićem.

Kako je do sada prošao njihov period adaptacije u NBA ligi?

Teodosić je iskusan igrač i to se odmah videlo. Legao je iz prve Klipersima, svojim asistencijama razgalio je ljubitelje košarke širom NBA lige i sveta, radio je ono što samo on ume i brzo je ušao u srca navijača LA Klipersa.

Naravno, kao vrsan dodavač to mu bila stvar koju je želeo prvo da pokaže, ali je trener Dok Rivers u jednom od obraćanja medijima istakao da želi da Teodosić više šutira i da mu je potreban Teov doprinos u poenima. Da mora i šuterski dosta više da uzima odgovornost na sebe.

Interesantno, upravo je to bila glavna stvar koju je Dejv Jeger, trener Sakramenta, poručio Bogdanu Bogdanoviću. Da bude sebičniji. Tačnije - molio ga je i preklinjao da bude sebičniji.

Kingsi imaju mlad tim, tim u stvaranju, a očigledno, posle tri poraza u predsezoni, Kingsi moraju da pojačaju učinak u napadu. A kada imate trojkaša kao što je Bogdanović onda tu nema mnogo filozofije. Samo mu date loptu u ruke i pustite ga da radi svoj posao. Na treninzima je pokazao kakav je zmaj u šutu, pogađao je za tri poena u serijama i zapanjio mnoge koji nisu znali šta Bogdanova prangija može da uradi protivniku. A može da ga uništi!

Dakle, navodi u američkim medijima kažu da se očekuje da Bogdan neće igrati, ali da nije ništa ozbiljno i da će brzo nazad na parket. Dodaju da će sve oči biti uprte u Tea i njegovu magiju u rukama.

Biće zanimljivo ko god od naših majstora da se nađe na parketu Stejpls centra. Najbolje bi bilo da istrče obojica. Saznaćemo u petak rano ujutru po našem vremenu.

NBA PREDSEZONA - PAROVI

Petak

01.30: (1,75) Atlanta (12,5) Dalas (2,30)
04.30: (1,35) Los Anđeles Klipers (14,00) Sakramento Kings (3,70)

TABELA PREDSEZONE:


tagovi

Bogdan BogdanovićEvropaMiloš TeodosićNBA ligaSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara