Leo Vesterman (©MN Press)
Leo Vesterman (©MN Press)

Leo Vesterman karijeru nastavlja u nemačkom gradiću od 35.000 stanovnika

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 20:15

Bivši plejmejker Partizana potpisao za Krajlshajm Merlinse

Pisalo se letos da bi mogao da se vrati na Jadran i zaigra za Cedevitu Olimpiju. U Ljubljani bi pored ABA lige igrao i Evrokup, bio prvi favorit za sva odličja u Sloveniji, ali na kraju je Leo Vesterman završio u Bundesligi. Daleko od međunarodnih takmičenja, borbe za bilo kakve trofeje...

Kako je i zvanično obelodanjeno, bivši bek Partizana je potpisao za Krajlshajm Merlinse. Tim koji je prošlu sezonu u nemačkom prvenstvu završio na 13. mestu sa 12 pobeda i 22 poraza. Nakon što je igrao za Asvel, crno-bele, Limož, Žalgiris, CSKA, Fenerbahče, Barselonu, Monako, pa i ambiciozni španski Obradoiro, živeo u nekim od najvećih evropskih metropola, Vesterman se sada seli u nemački gradić koji broji nešto manje od 35.000 stanovnika, klub bez većih ambicija.

Izabrane vesti

Ovaj 31-godišnji košarkaš je u utorak odradio lekarske preglede i pojačao ekipu Merlinsa za narednu sezonu. Pojedini mediji javljaju da ima i klauzulu za raniji izlazak iz ugovora (uz obeštećenje), kao i da je potpisao do kraja februara, ali na sajtu kluba nema potvrde.

"Veoma sam srećan što ću biti deo Merlinsa. Imao sam dobar razgovor sa ljudima iz kluba, koji veruju da je ovaj potez došao u idealnom trenutku za obe strane. Jedva čekam da upoznam sve u klubu, od saigrača do navijača, i da zaigram prvi meč u dresu Merlinsa", rekao je Vesterman.

Jasno, klub iz Krajlshajma je dobio jedno od najvećih pojačanja u istoriji.

"Leo je igrač koji donosi neverovatno iskustvo sa najvišeg nivoa. Dobro je poznat sa svim mogućim situacijama na parketu. Odlučujući faktor za njegovo angažovanje bila je potreba da stvorimo jasniju strukturu u timu i igri. Sa njegovim liderskim sposobnostima i mentalitetom, Leo je igrač koji ne mora sam da rešava utakmice, već pravi čitav tim boljim i radi stvari od kojih profitira čitava ekipa", rekao je sportski direktor Merlinsa, Ingo Enskat.

Iskusni plejmejker ima preko 200 nastupa u Evroligi, osvajao je titule u Španiji, Litvaniji, Srbiji, na Jadranu, podigao Kup Turske sa Fenerbahčeom. Branio je i boje francuske A reprezentacije, sa kojom je pre osam godina osvojio i bronzu na Evrobasketu.

Dakle, Merlinsi su dobili igrača koji će doprineti klubu značajno rezultatski, ali i pomoći u razvoju drugih, pa i čitavom klubu da nastavi da raste. Prošla sezona nije bila najbolja, ali znao je klub iz Krajlshajma da zasija, pa je tako u sezoni 2021/22 stigao i do finala Kupa Nemačke, kada je igrom dirigovao američki plejmejker Ti Džej Šorts, koji se baš u Merlinsima probio.


tagovi

Leo VestermanKralshajm MerlinsKošarkaška Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara