Moric Vagner (©FIBA)
Moric Vagner (©FIBA)

Moric Vagner je Godzila za Japance

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 15:47

Ubedljiva pobeda ekipe Gordija Herberga

Australija se iskalila na Finskoj, a Nemačka je klasu demonstrirala protiv Japana, pa već sada možemo da naslutimo da će se baš te dve reprezentacije boriti za prvo mesto u Grupi E. Jer u prvom kolu takmičenja na Mundobasketa nije bilo nikakve drame. Japanci jednostavno nisu mogli da se izbore sa masom Nemaca, pa su na kraju Panceri odneli pobedu od 81:63

Ako bismo morali da biramo junaka utakmice – mada je sasvim jasno da bi Nemci ovo dobili i bez njega – to bi onda svakako bio Moric Vagner. Centar Orlanda je u igru ušao sredinom prve četvrtine, pri rezultatu 12:8, i odmah se videlo da Japanci protiv njega prosto ne mogu. Asistencija, pa sedam uzastopnih poena za 21:8, a početkom sledeće deonice još pet poena u nizu za 28:15. Već tada se videlo da za Japance nema povratka.

Izabrane vesti

Finiksov Juta Vatanabe se otimao koliko je mogao, ali nije mogao protiv – prirode. Nemci su mišićima i centrimetrima pojeli Japance ispod obruča. Jednostavno, “predugački” su oni za današnjeg rivala.

---------------------------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------------------------

Na kraju, Vagner se zaustavio na učinku od 25 poena i devet skokova, Denis Šreder je stao na 14, a imao je i pet asistencija. Dvocifreni su bili još i Danijel Tajs (13) i Franc Vagner (10).

Na drugoj strani Vatanebe značajno iznad saigrača sa 20 poena, Judai Baba je stao na 15, a Džošua Hokinson na devet, mada je on sa svojih 208 centimetara jedini još i nekako mogao da se rva sa Nemcima pa je sakupio i 10 skokova.

Ekipno ipak, kad se podvuče crta, Nemci su imali 47 skokova, Japanci 36, a i ta je razlika smanjena tek kada je pobednik odlučen.

Sad dan pauze, pa veliki derbi u nedelju – Australija protiv Nemačke. To će već biti i te kako zanimljivo.

GRUPA E

Finska – Australija 72:98

/Markanen 19 – Mils 25, Gidi 14, 9sk, 8as/

Nemačka – Japan 81:63

/M. Vagner 25, Šreder 14 – Vatanabe 20/



tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Nemačkekošarkaška reprezentacija JapanaMoric Vagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara