Ibon Navaro i Sito Alonso (Foto: FIBA)
Ibon Navaro i Sito Alonso (Foto: FIBA)

Navaro: Pobedili smo svoje demone iz 2023. Alonso: Đedovićeva trojka promenila tok meča

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 01:30

"Rekao sam momcima da imam osećaj kao da smo večeras slavili protiv dva tima - Mursije i Unikahe, a to nije bilo nimalo lako", poručio je trener ekipe iz Malage

Uspeli su košarkaši Unikahe. Konačno. Igraće u nedelju uveče u Beogradu za trofej pobednika FIBA Lige šampiona. Do okršaja sa ekipom Tenerifa su došli preko još jednog španskog tima, Mursije, ali su do trijumfa u polufinalu po rečima trenera Ibona Navara najpre došli tako što su pobedili sebe i svoje demone koje ih prate još od tragičnog prošlogodišnjeg učešća na završnom turniru istog takmičenja koje se održalo u njihovoj kući.

"Rekao sam momcima da imam osećaj kao da smo večeras pobedili dva tima - Mursiju i Unikahu. Pobedili smo sebe, našu podsvest, avet koja se i dalje nalazi u nama još od prošle sezone. Morali smo da pobedimo dva tima kako bismo stigli do finala, a to nije bilo nimalo lako.", rekao je Navaro na konferenciji za medije pa dodao: "Mursija je odigrala sjajnu utakmicu. Defanzivna postavka u prvom poluvremenu je razlog zbog kojeg smo se mučili. Igrali su sa sjajnom energijom, veoma fizičku košarku, pokušavajući da nam limitiraju šut za tri poena. Nismo bili u mogućnosti da trčimo, nismo imali ritam. U drugom poluvremenu su nam omogućili da trčimo i pronalazimo igrače kao što su Kalinoski i Karter, To je promenilo utakmicu, a kada se mučiš, onda ti tako nešto još više prija."

Izabrane vesti

Sa druge strane, strateg poraženog satava, Sito Alonso, mogao je samo da čestita protivniku na pobedi naglašavajući jedan detalj kao presudan.

"Ponosan sam na moj tim, ali ovo nije bilo dovoljno za pobedu. Došli smo u Beograd da pobedimo Unikahu i imam osećaj da smo dominirali 75 odsto vremena. U prvom poluvremenu smo izbegli njihove šuteve za tri poena. Pre početka meča smo rekli da naša pobeda leži u njihovom šutu spolja. Pogodili su 11 od 19 trojki u poslednih 20 minuta. Za mene lično, ključni detalj je bio kada je Nihad Đedović pogodio trojku od tablu. Tada se potpuo promenila dinamika meča."


tagovi

Ibon NavaroSito AlonsoMursijaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara