Foto: FIBA
Foto: FIBA

Nemci prvi put pokorili grupu na Mundobasketu

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 11:00

Istorijskih uspeh Nemaca posle ubedljive pobede nad Fincima sa 101:75

Ono što Dirku Novickom nikada nije pošlo za rukom, sada jeste Denisu Šrederu. Sjajni plejmejker je predvodio selekciju Nemačke i do treće pobede u grupnoj fazi Mundobasketa koji završavaju kao prvoplasirani u Grupi E. Posle Japana i Australije, Nemci su lako nadigrali Finsku sa 101:75.

Sa sve tri pobede idu u narednu rundu takmičenja kao prvoplasirana ekipa, a ukrštaju se sa Grupom F gde Slovenija sigurno prolazi dalje, a čeka se drugi učesnik. Ostaje da se vidi da li će to biti Gruzija ili Zelenortska ostrva.

Izabrane vesti

Ipak, ime protivnika Nemcima nije bitno, oni sada slave istorijski uspeh. Prvu put su okončali grupnu fazu na prvom mestu kada su u pitanju Svetska prvenstva. Dva puta su prolazili kao drugoplasirani. Bilo je to još 2002. u Indijanapolisu, potom četiri godine kasnije u Japanu. Na prošlom Mundobasketu nisu ni prošli grupnu fazu, ali su zato pokazali da bi vrlo lako mogli da se umešaju u borbu za medalju. Doduše, tako nešto je još daleko, ali ako uzmemo u obzir da su zaista pokazali mnogo toga kvalitetnog, uključujući i pobedu protiv Australije, onda treba očekivati da Nemci nastave sa dobrim partijama.

Pogodi poene dvojice igrača na Mundobasketu i čeka te 200.000 dinara

Na meču protiv Finske su odigrali maksimalno ozbiljno iako je protivnik bio potpuno nezainteresovan za igru posle prve četvrtine. U prvih 10 minuta su još i igrali, imali i tri poena prednosti, ali u nastavku Nemačka je dominirala, pa je vrlo brzo došla i do dvocifrene prednosti koja je nastavila da raste sve do konačnih 26 razlike.

Čak pet igrača u Nemačkom sastavu je bilo na dvocifrenom košgeterskom učinku. Isak Bonga i Denis Šreder su prednjačili sa po 15 poena. Šreder je imao četiri asistencije, a igrao je svega 22 minuta. Pratio ih je Johanes Timan sa 13 poena. Moric Vagner je dodao 12 poena, dok je njegov brat Franc ostao na klupi jer se oporavlja od povrede.

Što se tiče Finaca, nisu bili ni blizu da ponove one partije od prošle godine kada su bili hit na Evrobasketu. Sada su doživeli tri ubedljiva poraza, a nije pomagao ni sjajni Lauri Markanen. Zvezda Jute je na ovom meču bila daleko ispod očekivanog nivoa. Ubacio je 12 poena, a pritom je promašio svih šest pokušaja za tri poena.

U Grupi E danas čekamo ko ide dalje kao drugoplasirana ekipa. Odluka pada na meču Australije i Japana koji počinje od 13 časova i 10 minuta.

GRUPA E

Nemačka - Finska 101:75

/Šreder 12 - Markanen 12/

13.10 Australija - Japan



tagovi

košarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara