Foto: AFP
Foto: AFP

Nemci u Frankfurtu dočekali šampione Mundobasketa

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 13:25

Najveći uspeh u istoriji nemačke košarke

Mnogobrojni navijači dočekali su u Frankfurtu košarkašku reprezentaciju Nemačke, posle osvajanja titule na Svetskom prvenstvu na Filipinima. Predvođena najkorisnijim igračem turnira Denisom Šruderom, ekipa je direktno sa aerodroma otišla na prijem u sedište sponzora u Frankfurtu.

Brojni navijači, uključujući decu i nemačke političare, okupili su se da pozdrave svetske šampione.

Izabrane vesti

"Nadam se da možemo da navedemo decu i starije da se bave košarkom", rekao je Šruder okupljenima, dok se čula pesma "Mi smo šampioni" ("We Are The Champions").

U zemlji u kojoj je fudbal najpopularniji sport, Svetsko prvenstvo nije privlačilo preveliku pažnju sve do same završnice, u kojoj je Nemačka prikazala najbolju igru. Čak nije bilo ni direktnih televizijskih prenosa sve do samog finala sa izabranicima Svetislava Pešića. Nemačka je titulu osvojila bez poraza, sa svih osam pobeda.

Dve najbolje utakmice Nemačka je bez ikakve dileme odigrala u polufinalu protiv Sjedinjenih Američkih Država kada su ih šokirali s rezultatom 113:111. Potom su u nedelju protiv Srbije takođe odigrali sjajno. Pripremili su se za sve što Srbija ima da ponudi, posebno u reketu i na kraju su sasvim zasluženo slavili s rezultatom 83:77 iako je i naša selekcija imala priliku u finišu. Pamti se i meč protiv Letonije kada je Nemačka bila na ivici ispadanja, ali je Davis Bertans promašio šut za pobedu.

Čak i posle te titule, veliki uspeh je morao da se "takmiči" sa vestima o otkazu selektora fudbalske reprezentacije Hansija Flika, koje su objavljenje nekoliko minuta posle finalne utakmice košarkaša u Manili.

"Ova grupa momaka je grupa najboljih 12 igrača, najbolji tim koji je Nemačka ikada videla. Oni su i još bolji ljudi", rekao je selektor Gordi Herbert.


tagovi

košarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara