""
""

Ode Aco Petrović! Sprema se novi spasilac hrvatske košarke, a nije Repeša ili Spahija

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.17. | 09:46

Hrvati dobijaju novog selektora

Punih 25 godina bez medalje. Dve i po decenije velikih nadanja i još većih razočaranja. Od famoznog bega sa postolja u Atini, hrvatska košarka pati i svakog leta bezuspešno pokušava da se vrati u vrh. Šta sve nisu Hrvati probali za ovih 25 godina i ništa nije uspelo.

Izabrane vesti

Počeli su da se vrte u krug pa su se na selektorskoj funkciji uglavnom menjali Jasmin Repeša, Neven Spahija i Aco Petrović. Ali niko od njih nije uspevao da pronađe čarobnu formulu. Aco Petrović čak ni u trećem mandatu koji će mu danas biti okončan.

Iako je legendarni Aco imao obećanje da će ostati na klupi Hrvatske, posle eliminacije u osmini finala je završio svoju seletkorsku priču. Sportske Novosti tvrde da će danas biti održan sastanak čelnika hrvatske košarke posle kojeg će se zahvaliti Acu na saradnji.

Navodno je već odabran i njegov naslednik. Vruć krompir ide u ruke Anta Nazora. Mladi stručnjak iz Splita je poslednji u nizu trenera koji će dobiti zadatak da spasi hrvatsku reprezentativnu košarku. Sva ostala rešenja su se prethodnih godina izređala i nijedno nije dalo rešenje. Ni Repeša, ni Petrović, ni Spahija, ni Perasović, ni Vranković...

Nazor ima 38 godina, a najpoznatiji je po radu u Zadrau u kojem je proveo dva mandata. Prethodne sezone je bio strateg MZT Skoplja, a radio je i u mlađim reprezentativnim selekcijama Hrvatske. Njega je izabrao čelnik Dino Rađa sa kojim se već dogovorio...

Novosti pišu da bi odluka o imenovanju Nazora možda mogla da bude prolongirana, ali da je sigurno da će Acu Petroviću biti uručena zahvalnica.

(FOTO: MN PRess)


tagovi

Aco PetrovićAnte NazorKošarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara