Gordon Herbert (©FIBA)
Gordon Herbert (©FIBA)

Planovi novog svetskog prvaka: Možda u Kanadu da pecam losose ili u Finsku da sečem drva u šumi

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 15:13

A možda kupi i auto... Ako mu Mercedes ili Audi daju dobru ponudu

Legenda Frankfurt Skajlajnersa, mada i čovek koji je radio u Albi, pa kao pomoćnik u Toronto Reptorsima. Međutim, pre ovog Mundobasketa samo bi predani ljubitelji košarke iz glave znali da vam kažu ko je Gordon Herbert. A on je sada – svetski prvak.

I naravno oduševljen rezultatom i načinom na koji je reprezentacija Nemačke, pobedom nad Srbijom u finalu Svetskog prvenstva, stigla do zvanja planetarnog šampiona. S tim da se iz opuštenog intervjua koji je dao nemačkom Sport Bildu naslućuje da ga mnogo više od slavlja zanima ono što dolazi posle. A to je život sa saznanjem da si najbolji.

Izabrane vesti

Zbog toga, o slavlju vrlo šturo...

Dobro je bilo. Nismo počeli pre 1.30 ujutru. Ja sam otišao u četiri ujutru, mada nisam bio prvi. Ali nipošto ni poslednji. Neki igrači su verovatno još tamo“, smeje se selektor Nemačke.

Posle ovakvog raspleta ima pravo. Pred početak turnira svi su znali da su Panceri ozbiljan tim, ali niko ih nije video na tronu.

Ovakav turnir je veoma zahtevan. Igrali smo svaki drugi dan. Ponekad sam radio do tri ujutru. Ponekad nisam ni znao koji je dan. Samo radiš tamo“, premotava film Herbert.

A, šta dalje? Tu već Herbert odlazi u maštanje, smučilo mu se verovatno ozbiljnih tema.

Slećemo u Frankfurt u utorak. Imamo prijem tamo, a onda... Nemam neke čvrste planove posle toga. Možda ću leteti do Kanade da posetim 92-godisnju majku blizu Vankuvera. I da onda odem da pecam lososa. Mogu da se divno opustim. Možda odem i do Finske, imam tamo 1,7 hektara imovine. Odem u šumu sa motornom testerom i sekirom da sečem drva. Volim da budem u divljini, nisam gradska osoba“, otkriva nam novi šampion sveta i neke detalje iz ličnog života.

I još jedan koji će svako razumeti.

Želim da kupim kola. Vozim neka koja mi je dao Košarkaški savez Nemačke. Ali nemam svoja trenutno. Volim SUV-ove. I volim nemačka kola. Možda će mi Mercedes ili Audi dati dobru ponudu“, našalio se.

Tek na pitanje o predstojećim izazovima malo se uozbiljio.

Imamo prozore u kojima će se odigrati dve utakmice. Nakon toga Olimpijske igre u Parizu... Definitivno ciljamo medalju, kao i uvek kada se negde takmičimo. Ali koja tačno – razmisliću za par meseci“, završio je Gordon Herbert.



tagovi

Gordon Herbertkošarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara