Saša Nikitović (Foto: MN Press)
Saša Nikitović (Foto: MN Press)

Saša Nikitović zvanično na klupi FMP-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 17:03

Panteri dobili i trećeg trenera u tekućoj sezoni

Posle serije loših rezultata, Nenad Stefanović je završio mandat na klupi FMP-a, a sredinom decembra ga je na mestu šefa struke Pantera nasledio Stevan Mijović. Mladi stručnjak nije uspeo značajno da promeni situaciju u ekipi, ostvario je dva trijumfa na sedam utakmica, pa mu se klub iz Železnika posle mesec i po dana zahvalio na saradnji. Stigla je i zamena za bivšeg trener kragujevačkog Radničkog, a treći trener FMP-a u tekućoj sezoni je Saša Nikitović.

U zvaničnom saopštenju nije obelodanjeno na koliko je potpisana saradnja, ali je istaknuto da je uz njega u stručni štab stigao i Goran Tadić.

Izabrane vesti

Nikitović je kao asistent legendarnom Dušanu Ivkoviću osvojio srebrnu medalju sa Evropskog Prvenstva u Poljskoj 2009, a kao član stručnog štaba Univerzitetske selekcije Srbije je osvojio zlato i srebro. Kao prvi trener vodio je Crvenu zvezdu 2011. godine, kao i Olimpiju u sezoni 2018/2019. Uoči dolaska u FMP je sa mnogo uspeha koordinisao mlađim selekcijama Dinamika iz čijeg sistema je izašao veliki broj igrača, a od 2021. godine je bio i prvi trener Dinamika koji je vodio u KLS-u.

Do kraja ligaškog dela sezone u ABA ligi će voditi Pantere na osam utakmica, a debi će upisati u 19. kolu protiv Igokee u Železniku. Čekaju ga potom mečevi sa Cedevitom Olimpijom, Studentskim centrom, Partizanom i Zadrom na strani, kao i utakmice protiv Borac Mozzarta, Budućnosti i Mornara kod kuće.

Ekipa iz Železnika sa učinkom 5-13 sedi na 12. mestu na tabeli regionalnog takmičenja, sa pobedom više od Krke koja bi prema trenutnom stanju na tabeli igrala baraž za opstanak. Poslednjeplasirani Mornar ima dva trijumfa manje od Nikitovićevog novog tima.


tagovi

KK FMPFMP ŽeleznikFMPSaša Nikitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara