Jago dos Santos i Janis Sferopulos (©Starsport)
Jago dos Santos i Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Oscilacije se dešavaju zbog mentaliteta, moramo da budemo čvrsti na svakoj utakmici

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 20:12

"Pratimo situaciju iz dana u dan. Osećaju se bolje, ali to nije dovoljno - još ne treniraju sa timom", dodao je trener Crvene zvezde o stanju povređenih prvotimaca

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek posle poraza od Baskonije. Savladali su FMP u 17. kolu ABA lige sa ubedljivih 87:54 i tako zadržali najbliže pratioce na tabeli na bezbednoj distanci.

Zvezda je još jednom prilično rutinski slavila u regionalnom takmičenju, a trener Janis Sferopulos je istakao da je zadovoljan izdanjem svojim izabranika.

Izabrane vesti

"Bili smo veoma koncentrisani, ozbiljni na startu utakmice i zadovoljan sam kako je čitava ekipa reagovala. Bili smo defanzivno dobri. Nije bitno protiv koga igramo, moramo da budemo fokusirani i ozbiljni, jer ako niste, možete da imate probleme u ABA ligi i neće sve ići prema zacrtanom planu u Evroligi. Moramo da pratimo plan, igramo istu odbranu, a u napadu uglavnom nemamo velikih problema. Početkom druge četvrtine nismo bili dobri na oba kraja terena kao u ostatku susreta. Ostalim delovima sam zadovoljan", rekao je Sferopulos.

Bilo je padova i na ovom susretu, dozvolila je Zvezda ekipi FMP-a da istopi minus od 16 poena svede na četiri u prvom poluvremenu, ali je pravovremeno reagovala i na kraju ubedljivo slavila.

"Oscilacije se dešavaju zbog mentaliteta. Moramo da budemo čvrsti na svakoj utakmici, da igramo sve utakmice na isti način kao one najveće, kada se borimo, igramo dobru odbranu. Tako se dobijaju veliki mečevi. To očekujem od igrača".

Jago dos Santos je odigrao još jedan odličan meč, iako je bio jedini plejmejker u ekipi usled povreda Miloša Teodosića i Nikole Topića, a van stroja je Nemanja Nedović. Kada će se ovaj trio vratiti na parket?

"Pratimo situaciju iz dana u dan. Osećaju se bolje, ali to nije dovoljno - još ne treniraju još sa timom", zaključio je Sferopulos.

MIJOVIĆ: "MOJA ODLUKA DA NE IGRA BESON"

S druge strane, trener Pantera Stevan Mijović je našao određene razloge za zadovoljstvo uprkos teškom porazu.

"Čestitao bih Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Što se tiče utakmice, nama ovo nije interesna grupa. Znamo da je Zvezda nivo više. Pokazali smo u prvom poluvremenu boljitak u odnosu na prethodne utakmice, ali opet su se pojavili neki problemi koji nam se javljaju non stop. Veoma loše zatvaramo svaku četvrtinu, iz utakmice na manji borj poena smo poslednju deonicu izgubili 23:8 i onda to bude 30 razlike... Idemo dalje, nastavljamo da radimo. Drago mi je što smo u nekim trenucima sa veoma kvalitetnom ekipom pokazali određenu energiju, pamet i odgovorili čvrstinom. Nismo uspeli to da uradimo u kontinuitetu i zato je rezultat ovakav. Nastavljamo da radimo, a Crvenoj zvezdi bi poželeo puno sreće u nastavku ABA lige i Evrolige", istakao je Mijović.

Ovo je njegov šesti meč na klupi FMP-a, a četvrti poraz.

"Došao sam u nezgodnom trenutku i teškom što se rasporeda tiče. Dobili smo dve utakmice u gostima, pa su usledila dva poraza i opet raspored koji nam ne ide na ruku, ali u ABA ligi je svaka utakmica teška. Na nama je da radimo i ispravljamo stvari što je bolje i brže moguće. Nema se vremena, svaka utakmice je finale. Non stop smo u sali, momci rade dobro, to nam je putokaz i verujem da će neke stvari same doći. Brdo promena što se tiče tima, mene kao trenera, za to je potrebno vreme koje nemamo, ali verujem da će kako bude išla sezona ići sve bolje i bolje".

Zašto u ekipi nije bilo jednog od najboljih igrača tima iz Železnika ove sezone, francuskog internacionalca Iga Besona?

"Nije bio u sastavu mojom odlukom, videćemo dalje šta će dalje da se dešava na treninzima. Probali smo nešto, tu je, na njemu je da se pokaže na treninzima".


tagovi

KK Crvena zvezdaFMPFMP ŽeleznikKK FMPJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara