Foto: FIBA
Foto: FIBA

Šreder: Košarka u Nemačkoj je postala seksi zbog nas

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 20:28

"Cilj je bio da osvojimo medalju, to smo uspeli. Svi smo radili ka ostvarenju tog cilja. Neverovatan je osećaj završiti kao treći na Evrobasketu", rekao je Šreder na konferenciji za medije

Malo ko je mogao da predvidi da će Nemačka biti među osvajačima medalje na Evrobasketu. Ipak, tim predvođen Denisom Šrederom je osvojio bronzu pošto su rutinski savladali najveće iznenađenje šampionata Poljsku. Uspeh Nemaca je samo još jedna potvrda da kvalitet na papiru ne mora ništa da znači ako se ne prenese na parket. To su na svojoj koži najbolje osetili Grci, Srbi i Slovenci. Timovi sa najvećim NBA zvezdama, ali niko nije bio u prilici da osvoji medalju.

Sa druge strane novi as Lejkersa, Denis Šreder jeste.

Izabrane vesti

"Cilj je bio da osvojimo medalju, to smo uspeli. Svi smo radili ka ostvarenju tog cilja. Neverovatan je osećaj završiti kao treći na Evrobasketu", rekao je Šreder na konferenciji za medije.

Kakav je potencijal Nemačke u budućnosti?

"Želimo da se nadmećemo u svim takmičenjima. kada smo se okupili, videli smo da smo na rang listi deveti favorit, ljudi nisu svesni koliko kvaliteta imamo. Ne samo NBA, već i momci u Evroligi i Nemačkoj. Imamo ogroman potencijal. Video sam šta sve možemo. Vanger nadolazi, on će biti lidet. Sjajan je. Ima pravi karakter. Svi momci su sjajni, treneri su odradili pravi posao kada su u pitanju uloge. Ako ovako nastavimo bićemo odlični."

Kakave su ambicije u budućnosti?

"Nadam se da če košarka nastaviti da se razvija. Svake godine smo sve bolji. Kada se šampionat Evrope igra u tvojoj zemlji, to nešto znači. Uspeli smo da košarka bude seksi u nemačkoj, da bude u trendu. Nastavićemo da predstavljamo Nemačku i to je pravi put za budućnost.

Na ovom šampionatu nije bilo dugogodišnjeg kapitena Benzinzinga.

"Neverovatan je košarkaš. Upoznao sam ga pre nekoliko godina. Žrtvuje se za ekipu, uvek je sa ekipom, zaslužio je medalju, nisu se poklopile kockike, zaslužuje medalju, ako je ne dobije, daću mu ja ovu moju jer je toliko zaslužuje".

Kako se osećate zbog činjenice da niko nije očekivao da osvojite medalju?

"Bio sam na Instagramu, video sam rang liste. Kako je tako je. Najbitnije da smo se držali zajedno kao tim. Pokušavali smo da budemo bolji iz dana u dan. Pronašli smo hemiju i uradili smo nešto vredno pomena."


tagovi

Denis Šrederkošarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara