Srpska NBA noć je pred nama

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.10.18. | 13:46

Sakramento gostuje Denveru, a Klipersi Nju Orleansu. Veče otvara derbi u Detroitu između Pistonsa i gostujuće ekipe

Samo tri NBA utamice igraju se u noći između utorka i srede, ali će, barem za nas iz Srbije biti posebno interesantne.

Razlog je jednostavan, a to je što će Sakramento gostovati Denveru, a Klipersi putuju u Nju Orleans. I prvi večerašnji meč, između Detroita i Filadelfije, inače jedan od najstarijih derbija najjače košarkaške lige na svetu ne može da prođe bez momaka sa ovih prostora pošto za 76-ce igra Hrvat Dario Šarić. I za razliku od druga dva večerašnja duela, treba očekivati paklen obračun u "Litl sizars areni". Klipovi su oslabljeni, i to ozbiljno neigranjem bolesnog Andre Dramonda, tako da će morati u potpunosti da se oslone na fizikalije Blejka Grifina i i znanje Redžija Džeksona ne bi li zadržali stopostotan učinak u novoj sezoni. Ali baš zbog izostanka Dramonda otvara se prostor u reketu za Džoela Embida i Bena Simonsa, što će se verovatno pokazati kao kobno.

Izabrane vesti

Klipersi naših Bobija Marjanovića i Miloša Teodosića imaće veoma težak zadatak na gostovanju u Nju Orleansu čije boje brani Crnogorac Nikola Mirotić. Teo, kao što znamo nije u postavi, a šta se sa njim zbiva još nije jasno, dok je Bobi postao prava mašina za davanje koševa i oslonac trenera Doka Riversa. Srpski reprezentativac bi mogao da dobije i značajniju ulogu u odbrani u pokušaju da se makar malo zaustavi neverovatni Entoni Dejvis.

NBA veče zatvara pravi "srpski derbi". Po mnogim parametrima Sakramento je jedan od najgorih timova u ligi, barem dok se sa oporavka ne vrati Bogdan Bogdanović, tako da je pobeda Denvera predvođenog fantastičnim Nikolom Jokićem praktično sigurna stvar. Sa druge strane tim iz kalifornijske prestonice će Denveru pokušati da se suprotstavi sa Vili Koli Štajnom, ali i Nemanjom Bjelicom. Ali, teško da će uspeti da zaustave jednog od napadački najjačih timova u NBA. Ovde treba očekivati mnogo lopti u košu Kingsa.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Bobi MarjanovićNemanja BjelicaNikola JokićLos Anđeles KlipersDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara