Lorenco Braun (Star Sport)
Lorenco Braun (Star Sport)

Šuterska klinika Lorenca Brauna i 113 poena Makabija! Baskonija proživela horor u Areni

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 20:40

Ponos Izraela izborio mesto u četvrtfinalu Evrolige gde ga očekuje serija utakmica sa Panatinaikosom

U noći između subote i nedelje, kada je Iran izveo raketni napad na Izrael, odigravanje plej-in meča između Makabija i Baskonije u Beogradskoj areni doveden je u pitanje. U međuvremenu je vezdušni prostor nad Izraelom otvoren, košarkaši Makabija doleteli u Beograd, a dva dana kasnije pokazali da neizvesna uvertira nije ostavila ama-baš nikakvog traga. U najvećoj srpskoj hali, Ponos Izraela je kontrolisao zbivanja na terenu od prvog do poslednjeg minuta, priredio španskom predstavniku veče strave i užasa obezbedivši mesto u četvrtfinalu Evrolige i seriju utakmica sa drugoplasiranim iz ligaškog dela, Panatinaikosom - 113:85.

Nije ni moglo da bude drugačije, ako se zna da je Lorenco Braun večeras od prvog minuta utakmice otvorio šutersku kliniku koja je trajala do treće deonice. Tada je malo supustio gas i pažnju usmerio na razigravanje saigrača. Pritom, teško da je tim iz Vitorije mogao da se nada bilo kakvom preokretu kada je već početkom druge deonice, pri zaostatku od 19 poena, izgubio Čimu Monekea. Jedan od MVP kandidata je izvrnuo zglob, nije se vraćao na teren do kraja meča, te doveo u pitanje nastup na popravnom ispitu za četvrtfinale protiv Efesa ili Virtusa zakazanom za petak.

Izabrane vesti

Izmaltretirao je Lorenco Braun ekipu Duška Ivanovića sa 29 poena i sedam pogođenih trojki iz osam pokušaja. Prve dve ušle su već na samom startu meča za vođstvo 6:0 i tada je bilo jasno da se ruka reprezentativca Španije užarila. Debelo je nadmašio ovosezonski prosek od 12,1 poena po meču, a pride imao po pet skokova i asistencija za ukupan indek korisnosti 35!

Čitave sezone Lorenco Braun nije odigrao utakmicu sa više od četiri pogođene trojke. Štaviše, tokom karijere je samo tri puta pogodio pet ili više trojki na meču. Šest je dao Monaku, pet igrajući u Kini tokom 2016. i isto toliko godinu dana ranije u Dži Ligi. Večeras je pet trojki sasuo rivalu tokmom prvih 17 minuta utakmice!?

Na poluvremenu je Makabi vodio sa 55:36, a posle 30 minuta igre gostima ubacio čak 86 poena. Tada je bilo jasno da će se još nekolicina evroligaških mečeva igrati u Beogradu. Poslednja deonica predstavljala je odrađivanje posla i bildovanje individualne i timske statistike... Doduše ne samo u izraelskom timu.

Kapa se mora skinuti Kodiju Mileru Mekintajeru iako će njegovih 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, odnosno brutalan indeks 45 brzo biti zaboravljeni zbog šamarčine koju je španski tim večeras dobio. Osim Brauna rešetao ga je i Vejd Boldvin sa 26 poena, a pomagao Bonzi Kolson sa 14. Toliko je na drugoj strani imao i Markus Hauard od kojeg se, sledstveno nestvarnim košgeterskim partijama u poslednje vreme, znatno više očekivalo. Vanja Marinković je za nešto manje od 20 minuta na terenu postigao pet poena uz jednu trojku iz četiri pokušaja.

Šut za tri poena večeras je napravio ozbiljnu razliku. Makabi je ubacio čak 19 trojki iz 36 pokuašaja, dok su Ivanovićevi puleni pogodili 11, a probali su u 29 navrata.

PLEJ-IN EVROLIGE

Utorak, 16.4.2024.

A: Makabi - Baskonija 113:85

/Braun 29 - Miler Mekintajer/

B: Anadolu Efes - Virtus Bolonja (u toku)

Petak, 19.4.2024.

Poraženi A protiv pobednika B

*Igra se jedan meč


tagovi

BaskonijaMakabi Tel AvivKK Makabi Tel AvivLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara