Džejden Mekdanijels (©Reuters)
Džejden Mekdanijels (©Reuters)

Vučje vreme u NBA: Edvards srušio idola, odbrana jaka kao zemlja, Konli leden kad treba (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 04:32

Timbervulvsi u poslednjih četvrtinu i po demonstrirali kako treba da izgleda plej-of defanziva, Finiks gubi 2:0

Devin Buker, Kevin Durent, Erik Gordon, Bredli Bil... Teškom artiljerijom napadali su Sansi brejk u Mineapolisu, većim delom meča imali izuzetno dobre izglede da drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa zapadne konferencije uvedu u dramatičnu završnicu, ali je onda domaćin prikazao defanzivnu kliniku u poslednjih 15, 16 minuta i zatvorio sve prilaze ka sopstvenom košu, nadovezujući na suprotnu stranu parketa nekoliko individualnih majstorija Majka Konlija, Entonija Edvardsa i najprijatnijeg iznenađenja Džejdena Mekdanijelsa.

Do tada tihi Entoni Edvards imao je u drugom poluvrmenu nekoliko "jedan na jedan" situacija sa idolom iz tinejdžerskih dana Kevinom Durentom, gotovo svaki put izlazio kao pobednik i tako simbolično označio početak kraja za goste. Majk Konli je sa nekoliko trojki u pomenutom delu igre opravdao epitet jednog od igača sa najvećim plej-of iskustvom i pod stare dane pokazao koliko znači mlađim saigračima. Trijumfovala je Minesota protiv Finiksa 105:93 i tako povela sa 2-0, a serija se sada seli u Arizonu.

Izabrane vesti

S jedne strane stoji činjenica da je Minesota u plej-of ušla sa trećeg, a Finiks sa šestog mesta u ligaškom delu sezone, ali se retko ko nadao da će rezultatski gledano Vukovi ostvariti dve pobede dvocifrenom razlikom, uzimajući u obzir da su prethodno Sansi trijufmovali kao od šale u sve tri međusobne utakmice. Očigledno je trener Timbervulvsa Kris Finč napravio pozamašan broj taktičkih prilogađavanja rivalu u fazi napada, uz sav fokus na na isticanju snažne odbrane kao najjače karike tima. Upravo je ona kumoval svemu viđenom u finišu.

Finiks je poslednje vođstvo imao na oko sedam minuta do kraja treće četvrtine (63:62), a onda je usledila atomska defanziva Minesote,uz petlju u napadu koju su prikazivali Mekdanijels, Konli i Edvards. Kada je 37-godišnji plejmejker pogodio trojku za 99:86 na oko osam minuta do kraja kao da je čitav Target centar odahnuo i prestao da strepi za ishod. Opustio je ruku Džejden Mekdanijels i završio meč sa 25 poena, a 24-godišnjak rodom iz Vašingtona završio je meč sa 25 poena (2/4 za tri, 8/13 za dva), dok su po 18 imali Majk Konli i Rudi Gober. Dvocifrenim brojem poena pobedi su doprineli i Entoni Edvards (15), Karl Entoni Tauns 12 i Nikeil Aleksander Voker 10. Bukerovih 20, Durentovih 18 i Gordonovih 15 nije billo ni blizu dovoljno za brejk.

Naredni duel u seriji između Finiksa i Minesote odigraće se u Arizoni u noći između 26. i 27.aprila (petak na subotu, 04.30), a dva dana kasnije biće i četvrtog susreta na istom mestu.

NBA PLEJ-OF - REZULTATI

Minesota - Finiks 105:93 (2-0 u seriji)

/Mekdanijels 25 - Buker 20/

Milvoki - Indijana 108:125 (1-1 u seriji)

/Lilard 34 - Sijakam 37/

LA Klipers - Dalas (u toku)


tagovi

Minesota TimbervulvsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara