Copy Hrvatska, paste Italija - Srbija ostala i bez bronze

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.04.18. | 20:19

Delfini u neizvesnoj završnici poklekli u meču za treće mesto na Evropa Kupu

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli u borbi za bronzanu medalju na premijernom izdanju Evropa Kupa. U utakmici za treće mesto Srbija je izgubila od Italije sa 10:9 (1:3, 2:2, 4:2, 2:1), posle još jednog dobro odigranog prvog poluvremena i pada u nastavku. 

Kao i protiv Hrvatske u subotu, srpski vaterpolisti su otvorili utakmicu na pravi način i relativno lako poveli sa 3:1. U tim trenucima briljirao je Dušan Mandić koji je dva puta zatresao italijansku mrežu.

Izabrane vesti

Delfini su nastavili u istom ritmu i na početku druge deonice. Delovali su poput prave furije, a golovima Nikole Jakšića i opet Mandića, stigli su do velikih 5:1. Ali, onda se probudila i Italija.

U neku ruku je to bilo i očekivano, jer im do tog trenutka mnogo toga nije polazilo za rukom. Uspeli su Azuri pogocima Di Fulvija, Filjolija i Bodegasa da se potpuno vrate u život i smanje zaostatak na samo jedan gol.

I ponovo kao u duelu sa Hrvatima koji je Srbiju koštao plasmana u finale, Delfini su pali u trećoj deonici. Italija je to umela da iskoristi i napravila je preokret. Molina, Prešuti i Bodegas su bili dovoljno smireni u napadu da naprave seriju od 4:0 i donesu Azurima prvo vođstvo na meču od 8:6.

Uspeo je Dejan Savić tajmautom da trgne ekipu, pa su Đorđe Lazić i kapiten Filip Filipović doneli izjednačenje i najavili neizvesnu poslednju četvrtinu.

Ali i poslednjih osam minuta pripali su Italijanima, dok je Srbija imala ozbiljne probleme u realizaciji situacija sa igračem više.

Opet je neuzaustavljivi Bodegas zatresao mrežu Branislava Mitrovića, a Filjoli je tri minuta pre kraja povisio na 10:8. Usledio je brz odgovor preko Strahinje Rašovića i Srbija je imala još dva i po minuta da dođe do izjednačenja. Ali, italijanska odbrana je odradila dobar posao i čak sa dva igrača manje sačuvala mrežu i pobedu.

Foto: Starsport


tagovi

Dušan Mandićvaterpolo reprezentacija SrbijeDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara