"To je ta ekipa"
"To je ta ekipa"

Prešli ste igricu - idemo na sledeći nivo: Pokoravanje sveta drugi deo

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.07.17. | 12:12

Planetarni šampionat na kojem naši vaterpolisti brane zlato održava se u prestonici Mađarske

To je ta ekipaJeste nama lepo, ali je i svim ostalima teško, čak i monotono. Naši vaterpolisti su apsolutno bez premca na planeti, osvajaju sve što im padne pod ruku, ubijaju rivale u pojam. Dokle će, pitamo se.

Ma, nek traje dok traje, verujemo da će u istom stilu nastaviti i na FINA Svetskom prvenstvu u Budimpešti koje se održava od 14. do 30. jula, a u okviru kojeg je (pored plivanja u bazenima i na otvorenom, skokova u vodu, skokova u vodu sa velikih visina i sinhronog plivanja) i planetarna smotra vaterpolista i vaterpolistkinja. Po već decenijskoj tradiciji, mečevi će se igrati na čuvenoj dunavskoj adi u glavnom gradu Mađarske, Margit Sigetu.

Izabrane vesti

Kapiten Filip FilipovićMomci koje s klupe predvodi Dejan Savić odradili su pripreme u Kečkemetu i na Dorćolu, a pre toga su, doista ne u razarajućem stilu kako su nas navikli, osvojili u Rusiji Svetsku ligu i tako barem malo napunuli i džepove, ali i ego pred svetsku smotru, koju otvaraju večerašnji duelom sa Južnom Afrikom.
Kroz laku utakmicu želimo da osetimo turnir, da se povežemo i spremimo za ono što nas čeka. To su važni dueli sa Španijom u drugom i Grčkom u trećem kolu. Iako sve može da se ispravi bilo bi sjajno da osvojimo prvo mesto u grupi. Sda je nova priča u kojoj želimo da na stari način stignemo do kraja, do finala pa šta bude. Sad smo drugačiji, od 2014. je drugi koncept svega. Svi vuku napred, igrači i stručni štab. Da ne ureknem sad. Videlo se u Ruzi kad ne ide, kreneš da ispravljaš do kraja”, istakao je Andrija Prlainović, uz kapitena Filipa Filipiovića učesnik na svih pet svetskih prvenstava od kad se Srbija osamostalila.

Andrija PrlainovićNaši vaterpolisti u Budimpešti brane zlato koje su prethodno osvojili 2014. u Almatiju, četiri godine ranije u Oradei, a 2006. (poslednji put kao SCG) baš u prestonici Mađarske. U Kazahstanu su pali u finalu Mađari, u Rumuniji Hrvati, a u Budimpešti ponovo Mađari.

Jasno je onda ko će nam biti najveći rival. S obzirom na to da vaterpolo nije „veliki“ sport, trebalo bi očekivati i već poznate igrarije sa sudijama i suđenjem. Ali kako bude, biće jer naši su momci spremni i sposobni na sve.
U ovom trenutku ovo je naš najbolji tim. I igrači koji sada nisu na spisku su potpuno opravdali poverenje i zajedno sa momcima koji su ostali u Beogradu pokazali kvalitet i da su i oni deo reprezentacije. To nije fraza, zaista je tako. Imamo bazu od 22-23 igrača koji u svakom trenutku mogu da budu u 13 izabranih”, rekao je trofejni selektor Dejan Savić.

Pored Mađara, najveću pretnju nam predstavljaju Italijani, Hrvati, Crnogorci... Dakle, stari poznanici. Prvu utakmicu Srbija igra sa Južnom Afrikom večeras od 17.30, u sredu je na programu susret sa Španijom, a 21. jula možda i najvažniji meč u Grupi C s Grčkom.

Selektor Dejan SavićGRUPA A
Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada

GRUPA B
Francuska, Australija, Italija, Mađarska

GRUPA C
Španija, Srbija, Grčka, Južna Afrika

GRUPA D
SAD, Japan, Hrvatska, Rusija

* Iz svake grupe prvoplasirani ide direktno u četvrtfinale, dok drugoplasirane i trećeplasirane selekcije razigravaju u osmini finala

SRBIJA

Gojko PIJETLOVIĆ Oradea 220 utakmica
Dušan MANDIĆ Pro Reko 131 utakmica, 173 gola
Viktor RAŠOVIĆ                Bez kluba 53 – 34
Sava RANĐELOVIĆ OSC 105 – 29
Miloš ĆUK Solnok 147 – 124
Duško PIJETLOVIĆ Pro Reko 283 – 394
Nemanja UBOVIĆ OSC 60 – 51
Milan ALEKSIĆ Solnok 221 – 160
Nikola JAKŠIĆ Ferencvaroš 64 – 45
Filip FILIPOVIĆ Pro Reko 317 – 542
Andrija PRLAINOVIĆ Solnok 288 – 462
Stefan MITROVIĆ Ferencvaroš 218 - 243
Branislav MITROVIĆ Eger 136

SELEKTOR: Dejan Savić

KVOTE U DODATKU

U ponudi kladionice MOZZART moći ćete da pronađete i mečeve sa Svetskog prvenstva u vaterpolu, a one će svakodnevno biti objavljivane u dnevnim dodacima na uplatno-isplatnim mestima, kao i na sajtu mozzartbet.com.

Piše: Slavko Đorđević

(FOTO: Action images, MN Press)


tagovi

Andrija PrlainovićDejan SavićFilip FilipovićSP u vaterpoluvaterpolovaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara