""
""

Brdo pali SAKSS-ove oktane u Pazaru 29. aprila

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.17. | 14:27

Prva trka Šampionata Srbije startuje u Sandžaku nakon dogovora Sportskog auto i karting saveza sa gradonačelnikom Novog Pazara

Čelnici Sportskog auto i karting saveza Srbije su odlučni u nameri da se sprovede decentralizacija domaćeg takmičenja. Glas iz Beograda se daleko čuo, ali nije čudo što se pelcer njihove ideje primio baš u Novom Pazaru. Zašto tako nešto konstatujemo?

Izabrane vesti

E, pa za neupućene, ili one kojima ovaj deo Srbije nije usputna ili bilo kakva stanica dobro je da kažemo da u Pazaru obitava kult automobilizma. Grad je prepun limuzina, a da ne pominjemo da je reč uglavnom o vozilima proizvedenim u Nemačkoj. Tu u gradu na raskršću kultura istoka i zapada je i Esad Došljak.... Pamtimo ga i pratimo po rekordima u Audijevom „a4“ brzopoteznom čudu.

Zato je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac oberučke prihvatio izazov čelnika SAKSS-a. Pazar će biti domaćin na brdu, jer tako žele svi.
„Na ideju smo došli zahvaljujući Esadu Došljaku Boletu. U prilici smo da biramo između dve staze na kojima bi trebalo da se vozi Šampionat Srbije, i to u terminu 29. i 30. april“, tvrdi Goran Toroman, generalni sekretar nacionalne automobilističke asocijacije SAKSS.

Iz redova automobilističkog štaba Srbije s tim u vezi stiže vest da je izglednija varijanta za održavanje takmičenja staza koja vodi put Đurđevih Stupova. Trka bi tako imala i vrlo živopisno ime, „Trka u Novom Pazaru - Đurđevi Stupovi“.

Kako bilo, a sudeći po velikom entuzijazmu koji vlada u organizacijonim strukturama u samom Novom Pazaru, kao i nepodeljenoj odlučnosti SAKSS-a da uradi sve što je potrebno, nismo daleko ni od dana kada bi ova trka mogla da postane regionalno, čak i evropski prepoznatljiva. S tim u vezi, nije mala stvar ukoliko kažemo da srpski auto - moto sport prosto vapi za ovakvim događajima.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Print Screen)


tagovi

SAKSSNovi PazarEsad Došljak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara