Odbojkaši Vojvodine (©CEV)
Odbojkaši Vojvodine (©CEV)

Desetkovana Vojvodina u Sankt Peterburgu napada prve bodove

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 11:10

Zenit dočekuje srpskog prvaka u okviru 4. kola Grupe D Lige šampiona

Pošto je odložena utakmica trećeg kola u Lisabonu protiv Benfike zbog problema sa koronom u timu Lala, odbojkaši Vojvodine prvi zvanični meč u ovoj godini odigraće večeras u Sankt Peterburgu protiv moćnog Zenita, u okviru četvrtog kola Lige šampiona (17.30). Nekompletna ekipa Slobodana Boškana pokušaće da iznenadi domaćina i stigne do prvih bodova u Grupi D elitnog takmičenja.

Ipak, trener srpskog prvaka Boškan i u ovom meču neće moći da računa na nekoliko svojih pulena. Stara dama će u Rusiji biti uskraćena za pomoć novajlije Kamila Baraneka i libera Stefana Negića, koji su pozitivni na virus korona, a zbog povrede u sastavu se neće naći ni dizač Andrija Vilimanović, kao i glavni napadač Radoslav Parapunov.

Izabrane vesti

Novosađani su u Sankt Peterburg doputovali sa desetoricom igrača, a šef stručnog štaba Slobodan Boškan poručuje da će igrati rasterećno i pokušati da Zenit iznenade dobrim servisom. 

Sa ovom ekipom koju imamo na raspolaganju moramo da odigramo jednu dobru utakmicu i da iz sebe izvučemo maksimum. Nismo u mogućnosti da pretimo Zenitu, ali tražiću od igrača da igramo rasterećeno, najbolje što možemo i mnogo rizičnije na servisu nego što je uobičajeno. Već smo imali prilike da vidimo kvalitet ruskog predstavnika, sve je jasno, ali samim tim to je izazov više i prilika za sve igrače da pokažu koliko mogu”, istakao je Boškan.

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac dodao je da je veoma zadovoljan kako su njegovi momci izneli pripreme u proteklom periodu.

Igrači su se razboljevali u smenama. Taman uhvatimo dobar ritam treninga, jedni se vrate, ali se drugi razbole. Bez obzira na to da li nas je bilo sedam, deset ili više, trenirali smo maksimalno. Očekujem da ćemo u utakmicama koje predstoje polako podizati formu”, predočio je Boškan.

17.30: (1,01) Zenit - Vojvodina (10,9)

Srednji bloker Vojvodine Nemanja Čubrilo kaže da će pokušati da odigraju hrabro bez obzira na okolnosti.

Desetkovani jesmo, ali nas to neće obeshrabriti. Zbog izostanka nekoliko igrača morali smo da se međusobno nadopunjujemo na pozicijama. Treba da damo maksimum, pa za šta god to bude dovoljno. Videli smo u Novom Sadu da možemo da se nosimo sa Zenitom, tako da se nadam da će to prihvatiti i mlađi saigrači”, poručuje Nemanja Čubrilo.

U utakmici koja se pre više od mesec dana igrala u Novom Sadu, Zenit je slavio ubedljivo sa 3:0. Nije Vojvodina tada bila loš rival kao što to pokazuje rezultat. Mogli su Novosađani i da povedu sa 1:0 u setovima, ali su Rusi pre svega odličnim servisom pravili razliku. Tada su sastav Zenita do pobede nosili Jegor Kljuka sa 15 i Viktor Poletajev sa 13 poena, dok je u Vojvodini najbolji bio Parapunov sa 17.

Osim Vošu, Zenit je maksimalnim rezultatom savladao i Benfiku, i lider je na tabeli Grupe D, dok je Vojvodina bez bodova i to bi želela večeras da promeni.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Grupa D

Utorak

17.30: (1,01) Zenit - Vojvodina (10,9)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

CEV Liga šampionaLiga šampiona u odbojciOK VojvodinaOK Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara